Biztosított faktoring

Ha nem ismered pontosan a potenciális vevőidet, nagyobb megrendelést kaptál vagy korábban már megégetted magad, mert valaki nem fizetett ki, a Biztosított faktoring neked szól.

Miben segít a Biztosított faktoring?

A nyugodt alvásban. Ha biztos vagy magadban, hogy a termék, amit eladtál vagy a szolgáltatás, amit nyújtottál rendben van, de nagyot kockáztathatsz vevőiddel, mert vagy nincsen fizetési tapasztalatod velük vagy meghaladja az általad még komfortos volument az üzlet. Ha nem jön a pénz a vevőtől, biztos lehetsz benne, hogy mi kifizetjük a 90%-át.

Miért ajánljuk a Biztosított faktoringot?

Segít a növekedésben, mert korábban nem ismert vevőknek is szállíthatsz. Nem fordulhat elő, hogy nagyobb kárt szenvedj el a vevő késedelmes fizetése vagy fizetésképtelensége esetén. Versenyelőnyt teremt, mert stabil lesz és az is marad a pénzügyi helyzeted, hiszen nem keletkezhet nagyobb összegű kieső bevételed.

Milyen vevőkre vehetem igénybe a Biztosított faktoringot?

Minden olyan vevőd bevonható, melyet a Hitelbiztosító elfogad. Ez egyedi bevizsgálás alapján dől el, általában nem tart tovább 1-3 napnál. A fizetési határidő 8-180 nap közé esik.

Máshonnan nézve: ha a vevővel szemben egyszerre nagyobb a követelésállomány vagy a kockázat az átlagosnál magasabb (pl.: acélipar, mezőgazdaság), esetleg ismeretlen az új vevő.