Ezek egy faktoring szerződés legfontosabb pontjai

2022.02.08. Olvasási idő: 2 perc

Egy faktoring szerződés számtalan részletet tartalmaz, amely meghatározza az együttműködés minden apró részletét. De honnan tudjuk, hogy egy megbízható faktor cég szerződését tartjuk éppen a kezünkben? Olvass tovább, hogy te is felelős döntést hozhass, és biztonságosan vezethesd cégedet a kiszámítható pénzügyek felé! 

Ezek egy faktoring szerződés legfontosabb pontjai

Vállalkozásod faktoring együttműködésen gondolkozik? Előre belelátnál, hogy vajon mit kell aláírnod? Ebben próbálunk most segíteni! Ugyan minden faktoring ügylet egyedi, ezért a feltételek különbözhetnek, azonban a szerződésekben vannak pontok, amelyek azonosak., hogy korrekt tájékoztatás mellett tudj felelős döntést hozni. 

Mielőtt tovább lépnénk nézzük meg csak pár mondatban, hogy: 

Mi az a faktoring? 

 Faktorálás alatt a követelések adásvételét értjük, amelynek köszönhetően a kiállított számlád bruttó értékének jelentős része pár órán belül megérkezik a bankszámládra – függetlenül attól, hogy vevőd milyen fizetési határidővel fog teljesíteni.  

A faktorálással tehát jóval hamarabb beérkezhet a kiállított számlánk ellenértéke, így kiszámíthatóbbá válnak cégünk pénzügyei. Ez likviditásunk szempontjából különösen hasznos lehet! 

MÉG TÖBBET OLVASNÁL A FAKTORINGRÓL? KATTINTS IDE 

Miért a Magnet Faktor? 

 A MagNet Faktor a magyar piac szakavatott szereplője, ha faktorálásról van szó. Húsz év tapasztalattal a hátunk mögött volt alkalmunk a legkülönbözőbb partnerekkel együtt dolgozni, így bízhatsz benne, hogy rugalmasan és a közös sikert szem előtt tartva egyeztetünk veled az első pillanattól kezdve.  

Fontosnak tartjuk, hogy mindig átlátható, hiteles és mindenki számára elfogadható szerződéseket kössünk ügyfeleinkkel, figyelembe véve a vállalkozás és a szektor egyedi tulajdonságait.  

A legfontosabb pontok egy fakoring szerződésben 

 Az alábbiakban összeszedtük, hogy mik azok a főbb pontok, amelyek szerepelnek egy faktoring szerződésben. 

Definíciók 

 Ahhoz, hogy felelősen aláírjunk egy faktoring szerződést, fontos ismernünk a pénzügyi definíciókat. Bár tudjuk, hogy sikeres vállalkozást vezetsz, így komoly pénzügyi és szakmai tudással rendelkezel, de a MagNet Faktor számára fontos, hogy ne legyen olyan tényező a szerződésben, amely elbizonytalanít vagy félreértésekhez vezethet. 

A követelés vásárlás menete és tisztázása 

Megismerheted a teljes ügymenetet és minden lépés tökéletesen tiszta lesz számodra a faktorálással kapcsolatosan. Ez a rész kiemelten fontos lesz, amiről természetesen nem a szerződésben fogsz hallani először. Előtte a MagNet Faktor szakértői mindenről tájékoztatni fognak, amelyekről itt írásban is meggyőződhetsz majd. 

A számla kifizetésének menete 

Bár weboldalunkon is számos helyen olvashatod, hogy jellemzően 24 órán belül kifizetjük faktorálásra benyújtott számládat, fontos, hogy ez egyértelműen meglegyen a szerződésben is: mennyit és mikor fizetünk, mikor és hogyan számolunk el a fennmaradó összeggel? 

faktorálás szerződés fontos pontjai

A faktorálás díja 

 A faktorálás díja szintén egy fontos pont a szerződésben, amit a szakértő kollégánkkal történő egyeztetést követően természetesen a szerződésben is leírunk.  

Hogyan bonthatsz szerződést 

Előfordulhat, hogy egy vevőddel megváltozik az együttműködésed, és emiatt úgy döntesz, hogy a továbbiakban nem veszel igénybe a neki kiállított számlákra faktoring finanszírozást A faktoring szerződésben leírjuk, hogy ezt hogyan, milyen módon tudod jelezni nekünk, és azt is egyértelműen tisztázzuk, hogy mi az  ügymenetünk ilyen esetben.  

A MagNet Faktornál célunk, hogy ügyfeleink sikeresek legyenek, hiszen ez nekünk is siker. A háttérből igyekszünk segíteni vállalkozásod pénzügyeit, anélkül, hogy napi szintű egyeztetésekre lenne szükség. Csendesen, de teljes vállszélességgel támogatunk pénzügyeid kiegyensúlyozásában, fejlesztésében. 

Adatvédelem és irányadó jogok 

Személyes adatok kezelése során természetesen komoly adatvédelmi szabályzat áll rendelkezésre, amelynek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a te és ügyfeleid adatai is a legnagyobb biztonságban lesznek. 

Ezek után már csak egy kérdés maradt: 

Hogyan kell faktoring szerződést kötni? 

 A szerződést az alábbi kapcsolatfelvételi űrlapon tudod elindítani, amelyet kitöltés után szakértő kollégánk a lehető leghamarabb felveszi veled a kapcsolatot, aki már azonnal tud segíteni a felmerülő kérdéseidben. 

MÉG TÖBBET OLVASOK A FAKTORINGRÓL 

TOVÁBBI KÉRDÉSEM LENNE A FAKTORINGRÓL