Faktoring – Bemutatjuk a tökéletes cashflowt!

2020.01.02. Szerző: MagNet Faktor

Ha még nem hallottál a faktoringról, ideje felfedezni és bővíteni pénzügyi eszköztáradat, mert ez a finanszírozási forma kimagasló előnyt nyújthat cégednek.

Faktoring – Bemutatjuk a tökéletes cashflowt!

Vállalkozásod életében kialakuló pénzügyi nehézségek áthidalására tökéletes megoldást jelenthet a faktoring anélkül, hogy fontos ügyfeleket vagy üzleti lehetőségeket veszíts. Plusz előny, hogy még várnod sem kell annyit, míg a bankok a hitelkérelmedet elbírálják.

Kiállított számláid megfinanszírozása cash-flow problémáidat képes megoldani, ezzel lehetővé téve céged számára, hogy folyamatosan növekedjen és zavartalanul tevékenykedhessen.

Ismerd meg az alapokat, hogy kiderüljön megfelelő-e vállalkozásod számára is?

 

Hogyan működik a faktorálás?

Amikor egy vállalkozás terméket vagy szolgáltatást értékesít, számlát állít ki arról az ügyfelének. Ha a partner nem fizeti ki a számlát azonnal, akkor a számla követelésként jelentkezik. Sok iparágban a halasztott fizetési határidejű számlák rendszeres velejárói az értékesítési folyamatnak, amelyek hozzájárulnak egy pénzforgalmi űr kialakulásához – különösen a vállalkozás kezdeti éveiben. Sok társaságnak nehézséget jelent, hogy megvárja, amíg az ügyfeleik kiegyenlítik a számlájukat, mivel a munkaerő kifizetéséhez, új beszerzéshez, készletek fenntartásához vagy egyéb okokból azonnal bevételre van szükségük. A követelések finanszírozása ideális megoldás lehet ezekben a helyzetekben.

 

A gyártás leállítása, a dolgozóid elveszítése helyett faktoringgal megteremtheted a céged kiegyensúlyozott cash-flowját.

 

Faktoring szolgáltatásunk keretében a MagNet Faktor megvásárolja a vállalkozásod élő, le nem járt (tehát még ki nem fizetett) számláit, követeléseit. Előzetesen megvizsgáljuk a vevőidet, megállapodunk az árakban majd faktoring keretszerződést kötünk. Megállapodás tárgyát képezi a finanszírozási mérték meghatározása is, ez jellemzően 90% körül mozog. Ez attól függhet, hogy milyen háttérkondícióval dolgoztok, van-e bármilyen levonásra, visszatartásra joga a partnerednek. Tehát ez azt jelenti, hogy számlakiállításkor megkapod a bruttó ellenérték nagyrészét, majd, amikor a partnered kifizette nekünk a számlát, a költségek levonása után elszámolunk a fennmaradó 10%-kal is.

 

A faktoring nem kötött.

A saját pénzedet kapod meg előbb, így azt szabadon felhasználhatod, a céged igényei szerint, korlátozások nélkül, – nem úgy, mint egy hitelt. További különbség, hogy minősítés során főképpen a partneredet vizsgáljuk, így akár teljesen kezdő vállalkozásként is igénybe veheted a szolgáltatást, ha van egy jó bonitású partnered, és a számlázásig meg tudod finanszírozni az üzletet.

Azonkívül, hogy pénzhez juttatjuk a vállalkozásodat, átvesszük a követelések menedzselésével járó feladatokat is. Nyilvántartjuk a számláidat, szükség esetén egyeztetünk a vevőiddel, lejárat után intézzük a fizetési felszólítások kiküldését, és probléma esetén megkezdjük a behajtási folyamatot is.

Az együttműködésünk során te választhatod meg a bevonni kívánt partnereidet. Ha új az üzleti kapcsolatotok és nem ismered még a partnered, lehetőséged van hitelbiztosítással kiegészíteni a konstrukciót, amely védelmet nyújt a vevőd nem fizetése esetén, vagy ha felszámolási-, csődeljárási folyamat indul ellene.

 

Számos megoldásunk van még, ha gyors, rugalmas és személyre szabható lehetőséget keresel vállalkozásod számára. De akkor is szívesen segítünk, ha csak többet szeretnél megtudni a konstrukciókról, folyamatról!

Töltsd ki ajánlatkérőnket és 1 napon belül telefonon felkeresünk!