Gyakori kérdések a faktorálásról

2020.12.02. Olvasási idő: 2 perc

A faktorálás bonyolult folyamatnak tűnhet, de a Magnet Faktornál biztosan nem az! Úgy dolgozunk, hogy a faktorálás számodra gyors, átlátható és megbízható megoldást jelentsen. Kérdésed van? Olvass tovább, hátha máris megtalálod a választ!

Gyakori kérdések a faktorálásról

 

1. Mi a faktoring?

A faktoring lényege, hogy kifizetjük az általad kiállított számlák ellenértékét vevőid helyett. Vagyis az árbevételed befolyik a számlázás napján vagy másnap akkor is, ha azt a vevődnek csak később kellene kifizetnie. Általában 90%-ot adunk oda előre, míg a 10%-ot a költségek levonása után, a vevő tényleges teljesítése esetén utalunk el neked.

Faktoring

2. Milyen előnyökkel járhat a számlafaktorálás a vállalkozásom számára?

A számlafaktorálásnak számos előnye van a kis- és középvállalkozások számára. Azonnal pénzt teremt. Segíthet, hogy céged likviditása stabil lábakon álljon, ne okozzon gondot a hosszú lejáratú számlák miatt a kiadásaid rendezése, új megrendelések teljesítése, céged fejlesztése, pozitív cash flow-jának megőrzése, sőt az árfolyamingadozás okozta kockázatot is csökkenti.

Faktorálás

3. Hogy néz ki a faktorálás a gyakorlatban?

A faktorálás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Miután ellenőriztük vevőid megbízhatóságát és megkötöttük a cégeddel a szerződést, nincs más dolgod, mint kiállított számláidat elektronikusan feltölteni az online rendszerünkön keresztül. Mi leellenőrizzük a teljesítést, és akár aznap átutaljuk a számlák értékének 90%-át a céged bankszámlájára. A maradék 10% akkor kerül kifizetésre, miután vevőd kiegyenlítette felénk tartozását, azaz a kiállított számla teljes összegét megfizette.  Ez után vállalkozásod sokkal biztosabb alapokon fog állni, stabil pénzügyi háttérrel, így nincs más dolgod, mint építkezni, fejleszteni.

 

4. Aggódsz, hogy vevőid nem fizetnek? Megoldást jelenthet a biztosított faktoring.

Vevőid megbízhatóságát és fizetőképességét még a szerződéskötés előtt ellenőrizzük. Ha azonban szeretnél biztosra menni, esetleg egy új munkánál nagy kockázatot vállalsz vagy új vevővel dolgozol, ezekben az esetekben segítségedre lehet a biztosított faktoring. A biztosított faktoringgal nem kell aggódnod, ha a vevőd nem fizet, ilyen esetben biztosítónk lép a vevő helyére és megtéríti károdat.  Természetesen mi megteszünk mindent, annak érdekében, hogy a kárt elkerüljük.

 

5. Mely iparágak vehetik igénybe a Magnet Faktor szolgáltatásait?

Bármilyen iparágban működő vállalkozás számlái faktoráltathatók. A Magnet Faktornál figyelünk ügyfeleink és az egyes iparágak sajátosságaira, különleges igényeire, így több ágazatnak specifikus faktorálási terméket hoztunk létre. Ismerkedj meg termékeinkkel weboldalunkon itt.

 

6. Hol kezdjem?

Faktoráltatni egyszerű. Kattints ide, töltsd ki ajánlatkérőnket és szakértőink egy napon belül felveszik veled a kapcsolatot!

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 7,750%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

További tippekért keresd fel többi blogbejegyzésünket, kövess bennünket LinkedIn-en, Facebook-on és Instagram-on is!