fbpx

Te koncentrálj az üzletre,
a többit bízd ránk

A faktoring egy hatékony és egyszerű eszköz arra, hogy kiállított
számláid akár már aznap kifizetésre kerüljenek.

24 órán belül
szerződést köthetünk

Sokkal gyorsabb,
mint a banki hitelbírálat

Nem a cégedet,
a vevőidet vizsgáljuk

A faktoring lényege abban rejlik, hogy a vállalkozások értékesítik az általuk kiállított számlákat nekünk, a faktor cégnek. Mi pedig azonnal kifizetjük a számla összegének egy részét, általában a 90%-át, és átvesszük a kintlévőségek kezelését és beszedését is. Ezáltal a vállalkozás azonnal hozzáfér a szükséges likviditáshoz, anélkül, hogy ki kellene várnia a hosszabb fizetési határidőket.

Vállalkozóként se várj hónapokat bevételedre. A faktoring segítségével gyorsan saját pénzedhez jutsz.

A modern pénzügyi megoldások élvonalában jár a faktoring, amelynek segítségével a hétköznapi likviditási gondokat elfelejtheted, vállalkozásod fizetőképessége pedig jelentősen javul. A faktoring esélyt ad a kis- és nagyvállalatok részére egyaránt, hiszen egy hitelhez képest teljesen eltérően működik: nem számít, hogy céged 20 vagy csak 2 hónapos múltra tekint vissza. A fő, hogy vállalkozásod megbízható partnerekkel működjön együtt.

 • A faktoringnak hála búcsút inthetsz a hétköznapi likviditási gondoknak
 • A szerződéskötés gyors és egyszerű folyamat, a MagNet Faktor szakértőire minden lépésnél számíthatsz
 • Szerződéskötés után minden egyszerűen, online zajlik
 • Bármilyen, az ügylettel kapcsolatos kérésről hamar, 24-48 órán belül döntést hozunk
 • A MagNet Faktor lesz a legjobb csendestárs – pénzügyeidet a háttérből támogatjuk, viszont bármikor elérsz minket, ha problémád akadna
 • Több típusú faktoring szolgáltatásból választhatsz, a legnépszerűbb számla faktoringtól kezdve az export faktoringig

Hogyan léphet vállalkozásod új szintre a faktoring segítségével?

Szerencsések vagyunk a MagNet Faktornál, hogy vállalkozások százait láthattuk már, ahogy a faktoring segít megoldani pénzügyi problémáikat. A legtöbb probléma olyan hétköznapi, amely minden vállalkozás életében megtörténhet: ilyen például, hogy nem tudják rendezni a megnövekedett rezsi számláikat, problémákat okoz a beszállítók időben történő kifizetése vagy akár az alkalmazottak munkabérének a rendezése.

A legtöbb vállalkozás ezekben a helyzetekben azonnal a hitelre gondol megoldásként. Ennek átfutási ideje azonban akár hosszú heteket is igénybe vehet, ráadásul hajlamos lehetsz nagyobb összegű hitelt felvenni azért, hogy 1-2 hónap múlva ne kerülj ugyanabba a helyzetbe. Ezzel ellentétben, ha faktoring szolgáltatásunkat veszed igénybe, akkor akár már aznap a számládon lehet a bevételed jelentős része.

factoring

A faktoring megoldása különleges és egyedülálló stabilitást nyújt a vállalkozói szektor számára: számládat megvásároljuk, elutaljuk az összegét neked, partnered pedig nekünk fizet.

Nem véletlen, hogy számos multinacionális cég ajánlja a faktoring szolgáltatást partnereinek, hiszen ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja annak, hogy pénzhez juss.

A faktoring szolgáltatás igénybevétele egyaránt lehetséges egy most induló startup-nak vagy éppen egy több száz milliós árbevétellel rendelkező középvállalkozásnak. A relevancia mindkét esetben rendkívül erős: egy startup számára a legfontosabb, hogy megfelelő összeg álljon rendelkezésre a következő projekt elindításához. Tőke nélkül jelentős üzletektől eshet el. Míg egy középvállalkozás számára az alkalmazotti bérek, fenntartási költségek és egyéb kötelezettségek rendezését segítheti elő a faktoring.

Ismerd meg, miért érdemes a faktoring szolgáltatást igénybe venni, honnan tudhatod, hogy számodra ez egy jó választás, és tudj meg többet a szerződéskötés folyamatáról. A faktoring kalkulátor segítségével pedig pár kattintással megtudhatod, hogy mennyibe kerül egy számla faktorálása. A MagNet Faktor csapata minden felmerülő kérdés esetén készséggel áll rendelkezésedre!

Lépjünk kapcsolatba

Honnan tudhatod, hogy vállalkozásodnak jó választás a faktoring?

A faktoring szolgáltatását akkor érdemes igénybe venned, ha:

 • Cégednek hétköznapi likviditási gondjai vannak, hónapról hónapra vagy akár csak időszakosan
 • Zavar, hogy hosszú fizetési határidővel rendezik csak számládat
 • Vállalkozásod fejlődését gátolja, hogy nincs megfelelő tőkéd
 • Rugalmasabb megoldást keresel a hitelnél


Mi a különbség a faktoring és a követeléskezelés között?
 

Mi különbözteti meg egymástól a faktoringot és a követeléskezelést? A követeléskezelés a lejárt fizetési határidejű számlák beszedését, illetve a behajtás megkísérlését foglalja magában. A követelésbehajtó cégek általában az alapdíj és/vagy sikerdíj ellenében vállalják a tartozások kezelését. Ezzel szemben a faktoring az élő, még le nem járt fizetési határidővel rendelkező számlák megvásárlását és megelőlegezését jelenti. Tehát a szolgáltatás elsődleges célja, hogy gyors finanszírozást is nyújtson, azonnal pénzhez juttassa a vállalkozásokat. 

A faktoring szolgáltatás azért létezik, hogy Te egyszerűen és gyorsan pénzedhez juss

A faktoring igénybevételével vállalkozásod pénzügyi stabilitása új útra léphet.
Úgy alkottuk meg rendszerünket, hogy:

Online, kényelmesen intézhesd ügyeidet

Azonnal és érthetően lásd, mennyibe kerül számodra a faktoring

Szükség esetén gyors kapcsolatfelvételi lehetőséget biztosítson

A legszigorúbb törvényi előírásoknak is megfeleljen

Teljes diszkréció övezze pénzügyeid minden mozzanatát

Gyorsan tudjunk reagálni egyedi kéréseidre

Ismerd meg, hogy a faktoring hogyan segített valódi vállalkozásoknak!

Faktoringköltségek – Hogyan állnak össze?

A faktoring költsége egyszerű és kiszámítható, amelyről szerződéskötés előtt részletes és személyre szabott tájékoztatást nyújtunk. Nézzük, hogy milyen tételekből áll a faktoring költsége:

 • Kamat vagy ügyleti kamat: A díj egyik legegyszerűbb része. A bankközi kamatláb és egy meghatározott kamatfelár kombinációjából tevődik össze (pl. 1 havi BUBOR + 3,50%).
 • Faktordíj: Szintén százalékos formában jelenik meg, többféle díj létezik, de a leggyakoribb a 10 napos időtávra vetített (pl. 0,20% / 10 nap). Ez a szolgáltatás alapdíja, amit a faktorház a szolgáltatásért felszámol.
 • Szerződéskötési díj: Általában egy egyszeri díj az együttműködés elején.
 • Bevizsgálási díj: Vevőnként fizetendő, jellemzően fix, a finanszírozás devizájában meghatározott költség (pl. 25.000 Ft/vevő/év). Ez a díj szükséges a kockázati elemzéshez, és minden évben fizetendő, amíg a vevő be van vonva az együttműködésbe.
 • Biztosítási díj: A biztosítás a faktoring egyik kiegészítő szolgáltatása. Kérheti az ügyfél vagy finanszírozási feltételként előírhatja a faktorcég is. Ennek a költsége általában százalékos formában fejezik ki, és a hó végi nyitott állományra számítódik, értelemszerűen havonta.

Használd a kalkulátorunkat, ami segít az összköltség kiszámításában, vagy kérj tőlünk egyedi ajánlatot, ahol cégedre szabott díjakkal fogsz találkozni.

Kalkulátor

Miért érdemes kipróbálnod faktoring kalkulátorunkat?

A benyújtott számlád bruttó értékének jellemzően 90%-át azonnal kifizetjük neked. Ezt követően, amikor partnered kiegyenlíti a számlát, költségeink levonása után átutaljuk feléd a fennmaradó részt is.

A számla faktorálás esetében mindig egyedi feltételekkel dolgozunk, hogy megtaláljuk a céged tevékenységéhez és jellemzőihez leginkább illeszkedő megoldásokat. Kollégáink sokrétű tapasztalata a MagNet Faktor fejlett technológiájával kiegészülve gyors és zökkenőmentes ügyintézést tesz lehetővé. Jól tudjuk, hogy nincs két egyforma vállalkozás, de célunk minden esetben egy kölcsönösen előnyös megállapodás megkötése. A faktorálás költségének pontos összegét mindig egyedileg állapítjuk meg, többek között függ a megrendelői portfóliód méretétől és a finanszírozandó forgalom összegétől is.

Írd be számlád bruttó összegét és a fizetési határidőt, mi pedig kiszámoljuk neked a faktoring szolgáltatás díját

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 7,125%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

A szerződéskötés menete 5 egyszerű lépésben

1.

Online ajánlatkérés

Honlapunkon egyszerűen és gyorsan kérhetsz ajánlatot faktoring szolgáltatásunkra. Munkatársaink 24 órán belül felveszik Veled a kapcsolatot.

2.

Részletes tájékoztatás

Kollégáink szakszerű módon tájékoztatnak a faktoring részleteiről. Az ajánlatadás előtt már minden részlet tökéletesen ismert lesz számodra.

3.

Ajánlatadás

Megismerjük, hogy milyen finanszírozási igényei vannak vállalkozásodnak. Ezt követően megtaláljuk a legjobb és legkedvezőbb megoldást.

4.

Szerződéskötés

Az ajánlat részleteit megismerve nincs más hátra, mint a faktoring szerződés megkötése. A folyamat minden részében számíthatsz kollégáink támogatására.

5.

Számlák feltöltése

Szerződéskötés után minden szükséges online elérhetőséget biztosítunk számodra, így már csak a számlák feltöltése van hátra!

Lépjünk kapcsolatba

Pénzügyi fogalomtár

Olvasd el blog tartalmainkat és ismerkedj meg olyan pénzügyi fogalmakkal, amelyek hatással vannak vállalkozásod sikerére és faktoring szolgáltatásunkra. A MagNet Faktor elkötelezett, hogy segítse a magyar vállalkozások pénzügyi tudatosságát! Térj vissza minden hónapban legfrissebb blog cikkünkért, amelyben fontos pénzügyi fogalmakat tisztázunk, tippeket és információkat adunk.

B

BUBOR: A BUBOR talán ismeretlenül hangozhat kezdő vállalkozóként, pedig a hitelfelvételünk költségét alapjaiban befolyásolja. Cikkünkből megismerheted, hogy mi az a BUBOR, milyen értékekkel rendelkezik, hogyan változik és végeredményben miért is fontos ez nekünk. Fedezd fel a BUBOR rejtelmeit!

C

Cash Flow: A cash flow minden bizonnyal ismerős kifejezés lehet számodra, de azt is tudod, hogy pontosan miből áll, milyen fajtái vannak és miért is fontos ez egy cég életében? Bevezetünk a cash flow rejtelmeibe!

F

Faktoring szerződés: Egy faktoring szerződés számtalan részletet tartalmaz, amely meghatározza az együttműködés minden apró részletét. De honnan tudjuk, hogy egy megbízható faktor cég szerződését tartjuk éppen a kezünkben? Ismerd meg a faktoring szerződés részleteit.

Forgóeszköz: A számvitel egyik legfontosabb kifejezése a forgóeszköz, amely minden vállalkozás számára lényeges kifejezés. Érdemes pontosan ismerni az ide tartozó eszközöket és fogalmakat. Tudj meg mindent a forgóeszközökről.

Forgóeszközhitel: Forgóeszközhitel-felvétel előtt áll vállalkozásod? Akkor érdemes cikkünket elolvasnod, ugyanis hoztunk 15+1 információt, amit érdemes tudnod, mielőtt belevágnál a folyamatba. Bármilyen hitel, így a forgóeszközhitel felvétele is komoly felelősséggel jár. Tudd meg, hogy melyikkel jársz jobban: Forgóeszközhitel vagy faktoring?

H

Hitelképesség és hitelbírálat: Vállalkozásod hitelképessége évről-évre változhat, hiszen jelentősen befolyásolja az év közbeni gazdálkodás. Tudd meg hogyan lehet hitelképes vállalkozásod!

L

Likviditás: Likviditás nélkül nincs biztonságos, kiszámítható napi ügymenet, növekedési lehetőség, és még az is megtörténhet, hogy egy váratlanul felmerülő nehéz helyzetet nem él túl a vállalkozásunk.  Cikkünk mindenki számára segítség lehet, aki szeretne többet megtudni a pénzügyi likviditásról. Ismerd meg a likviditás részleteit.

P

Pénzügyi terv: Ahhoz, hogy vállalkozásunk hosszú távon versenyképes legyen, pénzügyileg is stabilnak kell lennie. Ismerd meg a pénzügyi tervezés rejtelmeit!

Sz

Széchenyi MAX! hitelek: Megérkeztek a KAVOSZ legújabb, vállalkozásokat támogató hitelkonstrukciói, a Széchenyi MAX hitelek. Hasonlóan a korábbi Széchenyi vállalkozói hitelekhez, a cégek most is jelentős kedvezményekkel juthatnak extra forráshoz. Mikor válaszd a Széchenyi MAX! hiteleket és mikor a faktoringot?

T

Teljesítési igazolás: Teljesítési igazolást kiállítani nem csak érdemes, de egyes esetekben törvényi kötelezettségünk is. A teljesítési igazolás egy viszonylag egyszerű dokumentum, azonban fontos, hogy néhány kötelező elemet feltétlenül tartalmazzon. Ismerd meg hogyan kell teljesítési igazolást kiállítani.

Tőkeerősség: A tőkeerősség fogalmával megismerkedve jobban megérthetjük, mit jelent, ha egy céget kockázatosnak ítélnek pénzügyi szempontból. Legyen a te vállalkozásod is tőkeerős!

3 érv, ami a MagNet Faktor mellett szól

Beszéljünk!

Szakértőink 24 órán belül felveszik veled a kapcsolatot, és minden kérdésedre válaszolnak a faktoringgal kapcsolatban. A konzultáció ingyenes és semmilyen kötelezettséget nem von maga után.

Faktoring alatt a követelések adásvételét értjük. A faktorálás keretében mi a vállalkozások közötti hosszabb fizetési határidejű (8-360 nap), még le nem járt számlaköveteléseket vásároljuk meg, illetve kifizetjük a leigazolt, teljesítéssel rendelkező számlák ellenértékének jellemzően 90%-át céged részére.

Később a vevőd a számla összegét a MagNet Faktor felé teljesíti, melyből az általunk elutalt előleg és a költségek levonása után a fennmaradó részt is utaljuk neked. A faktorálásnak köszönhetően céged a teljesítést és a számlázást követően szinte azonnal hozzájut a megrendelés ellenértékének jelentős részéhez, és az így befolyt összeget szabadon felhasználhatja a működési költségek fedezésére, újabb megrendelések teljesítésének finanszírozására, vagy beruházások, fejlesztések pénzügyi hátterének biztosítására.

A faktorálás évszázadok óta bevett üzleti gyakorlat, mely Magyarországon a ’90-es években, multinacionális cégek piacra lépését követően vált népszerű megoldássá. Mára közismert megoldássá vált a faktoring, így vevőid, beszállítóid bizalma nem sérül, semmi esetre sem értékelhetik negatívumként, ha vállalkozásod él ezzel lehetőséggel. Sőt! A legtöbben a céged zökkenőmentes működését is biztosítva látják, ha faktoráltatod a számláikat, hiszen tudják, hogy amennyiben új megrendelést adnak le, a teljesítéshez szükséges tőke mindig rendelkezésedre áll, mert nem csak céged cash-flow állományával tudsz számolni, hanem a Magnet Faktor is biztosítja a szükséges pénzügyi hátteret.

A faktoring a gazdasági élet szinte minden szektorában bevált módszer, legyen szó gyártásról, fuvarozásról, humánerőforrás közvetítéséről, exportról vagy akár állami megrendelőkkel való együttműködésről. A faktoráltatni kívánt számlák értéke sem jelent problémát:

 • akár sok, de kisebb értékű,
 • akár néhány, de jelentős összegű számláról van szó.

A faktoring egyszerű folyamat, mely segíti céged folyamatos finanszírozását. A szerződés megkötése ráadásul gyors, hiszen az első megkeresés után 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot, és pénzügyi szakértő kollégáink már az első beszélgetés során érdemi információkkal látnak el. A MagNet Faktor rendkívül fejlett folyamatainak köszönhetően a további lépések sem igényelnek végeláthatatlan dokumentációt, neked csak a legszükségesebb adatokat kell megadnod és ha vevőid megfelelnek a feltételeknek, szerződéskötést követően küldheted is a finanszírozásra szánt számlákat.

Szerződéskötés után

A szerződéskötést követően a munkafolyamat gördülékeny és nem igényel sok adminisztrációt. Kiállítod a számlát, legyen az 8 vagy akár 360 napos, és már akár aznap hozzájuthatsz a faktoráltatott számla ellenértékének 90%-hoz. Vagyis a faktorálásnak köszönhetően nem kell heteket, hónapokat várnod a bevételre. A fennmaradó 10%-ot a számla teljesítésekor, a költségek levonása után utaljuk neked.

Így működik a faktoring

Vállalkozásod versenyelőnyre tehet szert, hiszen hosszabb fizetési határidőket vállalhatsz, pénzügyi kockázat nélkül. Folyamatos likviditást biztosít azáltal, hogy vállalatod bevételei kiszámíthatóvá válnak a faktorálásnak köszönhetően. A faktorálás révén céged fizetőképessége javul, így kedvezőbb kép alakul ki róla az üzleti életben. Ráadásul ha faktoráltatsz, alkalmazottaidnak kevesebb adminisztrációs feladatot kell ellátni, így több idejük és energiájuk marad újabb piacok és ügyfelek feltérképezésére.

A faktoring folyamata gyorsabb, mint egy hitelfelvétel, nincs bankszámlanyitási kötelezettség, ráadásul a faktorálásnak köszönhetően a már megkeresett anyagi forrásaid felhasználása válik lehetővé, vagyis a vállalkozás nem keveredik adósságba. Plusz fedezet sem szükséges, mert nem a te céged fizetőképességét vizsgáljuk, hanem üzleti partnereidét. Akár induló vállalkozásként is élhetsz a faktorálás lehetőségével, hiszen vevőid megbízhatóságát vizsgáljuk.

Vállalkozásod egyedi igényeit figyelembe véve, minden esetben egyedi faktoring ajánlatot készítünk neked. A faktorálási szolgáltatás keretei időközben is módosíthatók, bevonhatók új partnerek, ezzel követve üzleted kibővülését, változásait. Új partnerrel való együttműködés vagy a megszokottnál nagyobb volumenű rendelések teljesítésekor így csökkenthető a kockázat.

 • 20 éves tapasztalattal rendelkezünk a faktoring szolgáltatások területén: e 20 év tapasztalattal a háta mögött cégünk elköteleződött aziránt, hogy csakis magas színvonalú faktoring- szolgáltatást nyújtson. 
 • Olyan egyedi ügyféligényeket is kiszolgálunk, melyeket más piaci szereplők nem: Az egyedi ügyféligények kielégítése terén kiemelten nagy tapasztalattal rendelkezünk, olyan megoldásokat kínálunk, melyeket más piaci szereplők nem, vagy csak részben képesek eszközölni. 
 • Ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb: Ügyfeleink elégedettsége számunkra kulcsfontosságú. Minden lépésnél arra törekszünk, hogy ügyfeleinknek ne csak a faktoring szolgáltatások terén, hanem az üzleti kapcsolat kialakításában és fenntartásában is kiváló élményben legyen részük. 
 • Igyekszünk a lehető legrugalmasabb feltételeket biztosítani ügyfeleinknek: Rugalmas feltételeink célja, hogy ügyfeleink számára optimális és testreszabott megoldásokat kínáljunk. Felismertük, hogy minden vállalkozás más és más, ezért célunk, hogy olyan faktoring szolgáltatást biztosítsunk, amely pontosan illeszkedik ügyfeleink igényeihez és üzleti stratégiájához. 
 • Fejlett technológiánk gondoskodik arról, hogy munkatársainknak mindig elegendő ideje jusson partnereinkre, és személyes találkozók keretében beszéljünk üzletről: A személyes találkozó nemcsak a hatékonyságot növeli, hanem az üzleti kapcsolatot is erősíti – hisszük, hogy a közvetlen kommunikáció elengedhetetlen a sikeres üzleti együttműködésekhez. 

Azoknak a vállalkozásoknak nyújt optimális segítséget, amelyek

 • Nem szeretnék, hogy üzleti fejlődésüket hosszú lejáratú kintlévőségek lassítsák;
 • Szeretnék javítani cash-flow állományukat;
 • 8-360 napos fizetési határidőre állítanak ki számlákat;
 • Még vagy már nem felelnek meg a banki hitelfelvétel szigorú követelményeinek, vagy egyszerűen nem szeretnének adósságba keveredni; fontosnak tartják, hogy jó kapcsolatot ápoljanak üzleti partnereikkel.

Gyakori kérdések

A faktoring szolgáltatás költségének meghatározása általában több tényezőtől függ: a kalkulátorunk lehetővé teszi, hogy egy körülbelüli összköltséget gyorsan és egyszerűen számolj ki.

A kalkulátor segítségével könnyedén beállíthatod a számlaösszeget, és a futamidőt, így azonnal láthatod, hogy megközeltőleg mennyibe fog kerülni a faktoring szolgáltatás igénybevétele.

Pontos, egyedi ajánlatért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Úgy gondoljuk, a gyorsaság is nagyon fontos az üzleti életben, ezért úgy alakítottuk ki a folyamatainkat, hogy az első kapcsolatfelvételtől számítva akár 1-2 napon belül pénzhez juthatsz, attól függően, hogy mekkora keretre van szükséged. Ha már van szerződésünk, akkor pedig szinte minden esetben napon belül.

Érdemes banki háttérrel lévő céget megbízni a faktorálásra?

Az, hogy banki háttérrel rendelkező faktor céget bízunk meg, több előnnyel is jár számunkra.

 • Szakértelem: A banki területen érvényes szigorú szabályozásoknak köszönhetően egy banki háttérrel rendelkező faktoring cég esetében maximális jogi megfelelésre számíthatsz Az ügyintéző kollégák kimagasló képzési háttere lehetővé teszi, hogy az ügyek gördülékenyen és szakszerűen kerüljenek intézésre, ügyfeleink teljes megelégedésére.
 • Stabil háttér: A faktoring révén a számlák végösszegének akár 90%-ához is hozzájuthatunk már a számla beküldésének napján. Banki háttérrel rendelkező faktoring cég esetén a stabil pénzügyi háttér lehetővé teszi, hogy egy nap alatt akár több tucat, milliós értékű számla is befogadásra kerüljön. A banki támogatásnak köszönhetően a faktoring cég könnyedén biztosítja a megfelelő fedezetet az nagy volumenű tranzakciókhoz is.
 • Egyéb banki termékek: A banki háttérnek köszönhető másik fontos előny az, hogy a faktorálás mellett a MagNet Bank által nyújtott hitel- vagy számlavezetési termékeket is igénybe tudod venni. Mivel ügyfeleink ezáltal egy intézményen belül kezelhetik pénzügyeiket, egyszerűsödik számukra az adminisztráció, és az ügyintézés is sokkal kényelmesebbé válik.

A faktoringnak számos előnye van a hitelhez képest. Például:

 • Stabil: Szerződéskötés után minden számlakiállításkor számíthatsz az előlegekre és a szolgáltatásra
 • Kiszámítható: Nincs konkrét idő meghatározva a faktoring szerződésben, tehát a finanszírozást addig veheted igénybe, ameddig ténylegesen szükséged van, nem úgy, mint a hitelnél, ahol határozott időre kell elkötelezni magad.
 • Nem a te céged kerül bírálat alá: A szerződéskötés során partnereidet vizsgáljuk, nem pedig téged, e miatt lehet egy kiváló választás például egy startup vagy KKV vállalkozásnak is a faktoring.

Ha kisebb forgalmú a vállalkozásod és kevesebb számlával rendelkezel, akkor sem kell aggódnod, mert a MagNet Faktornál hisszük, hogy méretétől függetlenül minden cég találhat lehetőséget a pénzügyi stabilitás elérésére. A faktoring különösen hasznos lehet azoknak a kisebb vállalkozásoknak, akik számára az időben beérkező kifizetések kritikus jelentőségűek.

Nálunk minden ügyfelünk ugyanazt a figyelmet és támogatást kapja, mert számunkra minden egyes üzleti kapcsolat értékes. A kisebb vállalkozások számára is biztosítjuk azt a magas szintű szakértelmet és odafigyelést, amelyre szükségük van a pénzügyek sikeres és zökkenőmentes intézéséhez.

Így tehát bármekkora is a vállalkozásod, a MagNet Faktor a segítségedre lesz abban, hogy a likviditási problémákat elkerülve stabil alapokra helyezhesd pénzügyeidet. Keress minket bizalommal faktoring szolgáltatásunkkal kapcsolatban!

Abban az esetben jelenthet megoldást vállalkozásod számára, ha vevőid hosszú fizetési határidőket szabnak meg a számláid kifizetésére.

Gyakran előfordul, hogy a nagy volumenű rendelések, és a hosszú fizetési határidők miatt az éves forgalom eloszlása nem egyenletes. Ebben az esetben a faktoring remek megoldást kínál, mivel segít fenntartani a céged folyamatos likviditását, és könnyedén lekövetheted aktuális pénzügyi szükségleteidet. Így minden körülmény között támogatja, hogy pénzügyileg rugalmas maradhass.

Jellemzően már a szállítás napján is megkaphatod a kiállított számlád értékének 90%-át, melyből igény szerint újabb megrendeléseket finanszírozhatsz, ezzel biztosítva a folyamatos likviditást vagy a növekedési lehetőséget.  Kalkulátorunkkal könnyen kaphatsz előzetes képet arról, hogy milyen feltételekre számíthatsz a számla faktoring igénybevétele esetén!

További információk a számla faktoringról

Ha úgy érzed, hogy a hagyományos számlafaktoring nem biztosítja számodra az elvárt előnyöket, akkor válaszd a visszakereset nélküli faktoringot, és felhagyhatsz az aggodalmakkal!

A visszkereset nélküli, vagy visszteher nélküli faktoring abban az esetben jelenthet megoldást, ha szükséged van pénzre, de nem akarod futni vevőd pénzügyi kockázatát. Igénybevételekor nem tudsz eladósodni, nem fogsz tartozni nekünk. A többi megoldásunkhoz hasonlóan akár 1 napon belül a számládon lehet a pénzed, ami teljesen szabad felhasználású, arra költöd, amire akarod.

Szerintünk ez ezerszer kedvezőbb lehetőség, mint a banki hitel, amit neked kell törleszteni, ráadásul hosszadalmas folyamat és rengeteg papírmunkával jár.

Hiszünk abban, hogy nincs két egyforma vállalkozás, ezért minden esetben egyedi igényekre szabott faktoring megoldásokat kínálunk. Teljeskörűen vizsgáljuk a helyzetet, figyelembe véve az egyedi igényeket, és keresve a legjobb megoldásokat. Célunk a kompromisszumok megtalálása annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb és legelőnyösebb együttműködés jöhessen létre. Hosszútávú partnerséget kívánunk kialakítani a MagNet Faktor és a céged között, hogy együttműködésünk a kölcsönös siker és fejlődés felé vezessen.

További információk a visszkereset nélküli faktoringról

Az export faktoring nem csupán likviditást biztosít, hanem folyamatosan naprakész információkkal is ellát a partnered pénzügyi helyzetéről. Bármilyen negatív információ felmerülése esetén azonnal értesítünk téged. Emellett a pénzed kifizetése e szolgáltatás igénybevételekor egy Hitelbiztosító garanciájával történik, így teljes biztonságban érezheted magad.

Az export faktoring a külföldi partnerek előfinanszírozása kapcsán lehet segítségedre. Ennél a szolgáltatásunknál a külföldi partnereid részére kiállított számláid finanszírozását nyújtjuk számodra. Jellemzően az EU területéről bárkit bevonhatsz, de tengerentúli vevők esetében is stabilan működik, legyen szó az Egyesült Királyságról, az USA-ról vagy Hongkongról.

Amikor probléma merül fel a számlád kiegyenlítésével kapcsolatban – például, ha a partnered nem fizet, vagy fizetésképtelenné válik – akkor fontossá válhat, hogy a Hitelbiztosító helyi részlege teljes körű ismeretekkel rendelkezik a helyi jogi környezetről és nyelvről az adott országban. Ennek köszönhetően maximálisan kompetens a beszedési és behajtási folyamatokban, ezzel biztosítva, hogy a teljes számlaösszeget sikeresen beszedjék.

További információk az export faktoringról

Ha teljes mértékben biztos vagy abban, hogy a termék vagy szolgáltatás, amit értékesítettél, kiváló minőségű, és a teljesítés problémamentesen megtörtént, onnantól kezdve teljes nyugalomban alhatsz: a távoli kifizetési határidő a továbbiakban nem jelent kockázatot.

Ennél a terméknél amellett, hogy előleget nyújtunk a számláidra, kiegészítjük azt egy hitelbiztosítási szolgáltatással is. Ez azt jelenti, hogy a partnered nemfizetése esetén a kintlévőségedet egy minimális önrész levonása mellett megtéríti a Hitelbiztosító. Így nem kell azon aggódnod, hogy mi történik abban az esetben, ha valamelyik partnered pénzügyi helyzete meggyengül, és nem tud majd fizetni. A biztosítási szolgáltatás fedezetet nyújt, amennyiben a vevőd ellen felszámolási vagy csődeljárás indul, vagy egyszerűen csak nem tud valamilyen okból kifizetni, biztosítási esemény áll be.

További információk az biztosított faktoringról

A válasz röviden szinte mindegyiknek, de van néhány kiemelt szektor és helyzet, amikor különösen ajánlunk a velünk való együttműködést:

 • Hosszú fizetési határidők: Ha számláid hosszú fizetési határidővel kerülnek kiállításra, a faktoring segíthet a likviditásod fenntartásában anélkül, hogy várnod kellene a kifizetésekre.
 • Multinacionális vagy nagyobb partnerek: Ha nagyobb, vagy (akár) multinacionális cégekkel dolgozol, akik hosszabb fizetési határidőt írnak elő, a faktoring megelőzheti a pénzügyi feszültségeket, és biztosíthatja a folyamatos likviditást.
 • Késve fizető szektorokban: Ha olyan szektorban működsz, ahol biztos az utalások beérkezése, de gyakran késnek (például egészségügy vagy építőipar), a faktoring segíthet a folyamatos működésben.
 • Startupok és induló vállalkozások: Amennyiben startupként vagy induló vállalkozásként jó bonitású partnerekkel állapodtál meg, de a növekedés fenntartásához stabil pénzügyekre van szükséged, a faktoring segít az erőforrások hatékonyabb kezelésében.
 • Folyamatos bővülés és piaci változások: Ha vállalkozásodat folyamatos bővülés és piaci változások kísérik, a likviditási problémák elkerülése érdekében a faktoring optimális megoldást kínál.

Kérj ajánlatot tőlünk és minden kérdésedre szívesen válaszolunk!

Magánszemélyek nem vehetik igénybe a szolgáltatást. A faktoring szolgáltatást vállalkozások részére nyújtjuk, akik másik, minősíthető gazdasági társaságok számára állítanak ki halasztott fizetési határidejű számlákat, amelyek áruszállításból vagy szolgáltatásnyújtásból fakadnak.

Alapvetően minden számlát be kell küldeni, hogy a legpontosabb elszámolást tudjuk végezni számodra, azonban te döntheted el, mely számlájára kérsz előleget és melyekre nem.

A folyamat gyors és egyszerű, ajánlatadáshoz csak néhány adatra van szükségük, amit megadhatsz telefonon is, így nincs szükség hosszas adatlapok kitöltésére. Ezt követően, ha az ajánlatunkkal elégedett vagy, csupán  a partnere(i)ddel megkötött szerződésre vagy megrendelés mintára van szükségünk ahhoz, hogy döntést hozzunk a finanszírozásról.

Ismerd meg jobban megoldásainkat

Számla
faktoring

Ne várj többé a hosszú lejáratú számlák teljesítésére! Ha velünk faktoráltatsz, jellemzően még aznap utaljuk az összeg 90%-át, melyet szabadon felhasználhatsz.

Bővebben

Bővebben

Visszkereset nélküli
faktoring

Pénzügyi támogatás, ami nem sülhet el rosszul! Juss teljesen kockázatmentesen a bevételedhez, anélkül, hogy egy hosszabb lejáratú számla teljesítését várnád.

Bővebben

Bővebben

Export
faktoring

Ismeretlen piac, külföldi megrendelők jelentenék céged életében a következő lépcsőfokot? Vágj bele bátran, segítünk a kockázat átvállalásával.

Bővebben

Bővebben

Biztosított
faktoring

Ha nem ismered jól a potenciális vevőidet, nagyobb rendelést kaptál, vagy korábban valaki nem fizetett ki, a biztosított konstrukció neked szól!

Bővebben

Bővebben