fbpx

Te koncentrálj az üzletre,
a többit bízd ránk

A faktoring egy hatékony és egyszerű eszköz arra, hogy kiállított
számláid 24 órán belül kifizetésre kerüljenek.

24 órán belül
szerződést köthetünk

Sokkal gyorsabb,
mint a banki hitelbírálat

Nem a cégedet,
a vevőidet vizsgáljuk

Lépjünk kapcsolatba!

Faktoring alatt a követelések adásvételét értjük. A faktorálás keretében mi a vállalkozások közötti hosszabb fizetési határidejű (8-360 nap), még le nem járt számlaköveteléseket vásároljuk meg, illetve kifizetjük a leigazolt, teljesítéssel rendelkező számlák ellenértékének jellemzően 90%-át céged részére.

Később a vevőd a számla összegét a MagNet Faktor felé teljesíti, melyből az általunk elutalt előleg és a költségek levonása után a fennmaradó részt is utaljuk neked. A faktorálásnak köszönhetően céged a teljesítést és a számlázást követően szinte azonnal hozzájut a megrendelés ellenértékének jelentős részéhez, és az így befolyt összeget szabadon felhasználhatja a működési költségek fedezésére, újabb megrendelések teljesítésének finanszírozására, vagy beruházások, fejlesztések pénzügyi hátterének biztosítására.

A faktorálás évszázadok óta bevett üzleti gyakorlat, mely Magyarországon a ’90-es években, multinacionális cégek piacra lépését követően vált népszerű megoldássá. Mára közismert megoldássá vált a faktoring, így vevőid, beszállítóid bizalma nem sérül, semmi esetre sem értékelhetik negatívumként, ha vállalkozásod él ezzel lehetőséggel. Sőt! A legtöbben a céged zökkenőmentes működését is biztosítva látják, ha faktoráltatod a számláikat, hiszen tudják, hogy amennyiben új megrendelést adnak le, a teljesítéshez szükséges tőke mindig rendelkezésedre áll, mert nem csak céged cash-flow állományával tudsz számolni, hanem a Magnet Faktor is biztosítja a szükséges pénzügyi hátteret.

A faktoring a gazdasági élet szinte minden szektorában bevált módszer, legyen szó gyártásról, fuvarozásról, humánerőforrás közvetítéséről, exportról vagy akár állami megrendelőkkel való együttműködésről. A faktoráltatni kívánt számlák értéke sem jelent problémát:

  • akár sok, de kisebb értékű,
  • akár néhány, de jelentős összegű számláról van szó.

Ismerd meg megoldásainkat

Számla
faktoring

Ne várj többé a hosszú lejáratú számlák teljesítésére! Ha velünk faktoráltatsz, 1 napon belül utaljuk az összeg 90%-át, melyet szabadon felhasználhatsz.

Bővebben

Visszkereset nélküli
faktoring

Pénzügyi támogatás, ami nem sülhet el rosszul! Juss teljesen kockázatmentesen a bevételedhez, anélkül, hogy egy hosszabb lejáratú számla teljesítését várnád.

Bővebben

Export
faktoring

Ismeretlen piac, külföldi megrendelők jelentenék céged életében a következő lépcsőfokot? Vágj bele bátran, segítünk a kockázat átvállalásával.

Bővebben

Biztosított
faktoring

Ha nem ismered jól a potenciális vevőidet, nagyobb rendelést kaptál vagy korábban valaki nem fizetett ki, a biztosított faktoring neked szól.

Bővebben