3+1 tipp, hogy megtaláld az ideális faktor céged

2021.02.13. Olvasási idő: 2 perc

Nem csak kellemetlenek a későn fizető partnerek, de rossz hatással lehetnek céged cash flow-jára is. Ennek köszönhetően egyre több vállalkozás él napjainkban a faktoráltatás lehetőségével. 

3+1 tipp, hogy megtaláld az ideális faktor céged

Megfelelő faktoring szolgáltatást választani nem könnyű feladat. Összegyűjtöttünk számodra néhány tippet arra vonatkozóan, hogy mire figyelj a szerződés aláírása előtt. 

Faktorálás

 1. Az „apró betűs” részek: 

  Hasonlóan bármely szerződéshez, egy faktoring megállapodás alkalmával is minden apró részletet figyelmesen el kell olvasnod! Légy kellően körültekintő, ne maradjanak rejtett költségek vagy nem tisztázott feltételek. Fárasztó lehet a sok-sok oldal átbogarászása, de minden fáradságot megér, ha biztos kezekben tudhatod céged pénzügyeit.
   

 2. Riportok és beszámolók:

  Fontos, hogy bármikor hozzáférhess a kintlévőségeid aktuális állapotához akkor is, ha faktoráltatsz. Szerződés előtt bizonyosodj meg lehetőségeidről ebben a témában! Milyen időközönként, és hogyan kérhetsz információt, vannak-e heti/havi riportok, amiket automatikusan elküldenek számodra? Bár az adminisztráció nem a te válladat nyomja, de az ügyfeleiddel te tartod a kapcsolatot. Sok kellemetlenséget szül, ha egy partnered a faktor céged felé már kiegyenlítette a számlát, de erről te nem kapsz értesítést. Nálunk, a MagNet Faktornál ilyesmi természetesen nem fordulhat elő, mert bármikor lekérheted nyilvántartásunk valós állapotát! 
   

 3. Szakmai tapasztalat:

  Könnyen megeshet, hogy egy kevés tapasztalattal bíró faktor szolgáltató nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. A váratlan helyzetekben egy tapasztalt segítő jobban kiismeri  magát, így egyszerűbben tud -szükség esetén- változtatni az addigi üzleti stratégián. 2020-ban többszörösen megtanulhattuk, mennyire fontos a helyzetfelismerés és a gyors reakció. Bízd magad szakavatott szemekre, akik jó érzékkel mérik fel az aktuális helyzet paramétereit. Ha összeadjuk vezetőink faktoringgal töltött éveit több, mint 45 évnyi tapasztalatot tudhatunk a MagNet Faktor mögött, sőt, együttesen közel 60 éve mozognak a pénzügyek világában.  
   

+1.: Személyes kapcsolat: Ha pénzügyeinkről van szó, magán és vállalati ügyintézés során egyaránt fontos számunkra, hogy egy megbízható, precíz és tájékozott szakember segítségére hagyatkozhassunk egy-egy komolyabb, vagy számunkra új pénzügyi döntés meghozatala előtt, és később az ügyintézés teljes folyamata alatt. Pénzügyi ismereteink megszerzése során gyakran érezhettük egyedül magunkat. Akár általános iskolai, középiskolai vagy egyetemi éveinkre gondolunk vissza, nem sok segítséget kaptunk a napi pénzügyeink tekintetében, vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan indítsunk vállalkozást. Számunkra a MagNet Faktornál ez elfogadhatatlan. Nálunk nem extra szolgáltatás a megbízható, személyes kapcsolat, a segítség nyújtás, hanem minden együttműködés alapja. Hisszük, hogy partnereink belénk vetett bizalma egyben sikereink kulcsa is. 

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 10,000%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

Kérdésed van? Írj nekünk üzenetet, vagy kérj visszahívást, és 1 munkanapon belül felkeresünk!

Tovább olvasnál? Nézz körül az írásaink között vagy ismerkedj a termékeinkkel!