Így lesz pénzügyileg sikeres a vállalkozásod 2022-ben!

2022.01.25. Olvasási idő: 2 perc

Abban egészen biztosak lehetünk, hogy az utóbbi évekhez hasonlóan 2022-ben is számítanunk kell nem várt fordulatokra az üzleti életben. Az infláció növekvő mértéke az alapanyag költségekben és az üzemanyagárakban is megmutatkozik, a pénzügyi stabilitás elérése pedig érthetően egyre távolabbi cél. A jó hír, hogy nem lehetetlen kiszámíthatóbbá tenni a vállalkozásunk pénzügyeit – ebben a bejegyzésünkben erre adunk hasznos tippeket!

Így lesz pénzügyileg sikeres a vállalkozásod 2022-ben!

A pénzügyi sajtóban „new normal”-ról beszélnek, ami leegyszerűsítve annyit tesz, hogy a régi, jól bejáratott üzleti lehetőségek helyett egy folyamatosan és nagyon gyorsan változó környezetben élünk, amelyben bármi megtörténhet, így az a szereplő válhat sikeressé, aki a leghamarabb és a leghatékonyabban tud alkalmazkodni az új körülményekhez.

2019-2020-tól kezdve a vállalkozások megmutatták, hogy számtalan kihívást le tudnak győzni és talpon tudnak maradni. Azonban nincs idő megpihenni, 2022 új kihívásokat tartogat, melyekre fel kell készülni, és nem szabad elhinni, hogy az, amit az elmúlt két évben tettünk, idén is elég lesz.

A piaci eseményeket figyelve rengeteg változás történik egymással párhuzamosan: a benzin ára, ezzel a fuvarozás drágul, a globális ellátási láncok lassulnak és időről időre veszélybe kerülnek, az infláció pedig általánosságban drágít mindent, függetlenül attól, hogy milyen területen tevékenykedünk. Mit lehet tenni ebben a helyzetben, hogy 2022 sikeres legyen és tovább fejlődjünk? Erre próbáltunk néhány tippet hozni!

1, A partneri kapcsolatok ápolása

Egy ügyfél megszerzésébe általában rengeteg erőforrást fektetünk, ezt követően azonban sokszor természetessé válik a jelenléte és nem teszünk extra erőfeszítéseket megtartása érdekében. Egy partneri kapcsolat ápolása sokkal több annál, hogy időben teljesítsük megrendelését. Igyekezzünk a kötelező teljesítésen kívül is tartani a kapcsolatot, hogy partnereink érezzék, valóban törődünk velük, és az egyedi igényeiket figyelembevéve a lehető legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtjuk nekik.

2, Új lépéseket teszünk a pénzügyi stabilitás felé

Amikor pénzügyi stabilitásról beszélünk, mindenki hosszú évekre gondol, és azt a pillanatot várja, hogy hátradőlhessen, és a biznisz magától virágozzon. Természetesen fontos a hosszabb távú stratégia, de fontos látni, nem reális elvárásokat állítva sikertelenségre ítéljük vállalkozásunkat.

Első lépésként a cég napi, illetve havi pénzügyi stabilitását kell biztosítanunk, ami már önmagában is kihívás, ha partnereinknek hosszú lejáratú számlákat állítunk ki. A 30, 60 vagy akár 120 napra érkező utalások szükségtelenül teszik kiszámíthatatlanná a bevételeket, és likviditási gondokat is okozhatnak. Ez akár váratlanul is érhet minket, de ahelyett, hogy hitelhez folyamodnánk:

Tökéletes megoldás lehet a faktorálás, amely segítségével kiállított számlánk végösszegének akár 90%-át már a kiállítás napján belül megkapjuk. Ezzel egy olyan stabilitást tudunk teremteni, amely kiszámítható és sokkal jobb megoldás egy hitelnél, hiszen sokkal egyszerűbb és gyorsabb hozzájutni, és  Jelentősen javul általa.

MÉG TÖBB INFORMÁCIÓT SZERETNÉK A FAKTORÁLÁSRÓL

3, Fejlődés mindenekelőtt

Hogyan reagál céged a piaci változásokra? Egy új versenytárs belépése, modern eszközei, új szemlélete jelentősen megváltoztathatja az erőviszonyokat, amelyekre tudnod kell reagálni. Ne kényelmesedj bele a fennálló helyzetbe, mert soha nem tudhatod, hogy mikor jelenik meg valaki, aki gyorsan vetélytársaddá válik.

4, Stratégia

Üzleti vagy éppen pénzügyi tervet sok cég nem hoz létre, hiszen óriási erőforrást igényel, és rengeteg tervezés szükséges, hogy egy reális, tartható terv jöjjön létre. A probléma, hogy pont egy olyan elemet akarunk megspórolni, ami nélkül elképesztően nehéz lesz mérni a teljesítményünket és könnyen abban a helyzetben találhatjuk magunkat, hogy fogalmunk sincs, merre tovább. Az éveleje kiváló időszak arra, hogy számba vegyük bevételeinket, kiadásainkat, a rendelkezésre álló eszközöket és a következő hónapok terveit – így megtervezve az előttünk álló időszakot.

A MagNetFaktor csapata hatékonyan a segítségedre lehet abban, hogy vállalkozásod pénzügyileg stabil lábakon álljon. Ismerd meg faktoring szolgáltatásainkat, amely az első lépésed lehet egy sikeresebb vállalkozásért 2022-ben!

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 14,000%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek