3 gyors módszer céged cash flow állományának növelésére!

2020.10.02. Szerző: Magnet Faktor

Vállalkozásod pozitív cash flow állománya kulcsfontosságú nem csak a pénzügyi és likviditási stabilitás megőrzéséhez, hanem céged fejlődéshez, jövőjének biztosításához is.

3 gyors módszer céged cash flow állományának növelésére!

 

Ha céged nem rendelkezik kellő mennyiségű pénzügyi tartalékkal, az problémát okozhat dolgozóid munkabérének kifizetésekor, vagy akár megrendeléseid teljesítésénél felmerülő költségek kifizetésekor is. Ezért nagyon fontos, hogy pozitív cash flow állományodat és likviditásodat megőrizd, növeld. Vállalatod likviditása minden esetben biztosított legyen.

Vizsgáljunk meg három gyors és egyszerű módszert a likviditás növelésére.

 

1. Használaton kívüli eszközök? Add bérbe, vagy add el!

Egy cég működése során rengeteg pénzt kell fektetni különböző eszközök vásárlásába, legyen szó akár irodai eszközökről, vagy akár munkagépekről. Ezek ára javarészt megtérül a használatuk során, ám mindig akad néhány, ami kihasználatlanul hever a raktárhelység mélyén, vagy az egyik sarokban.

Készíts leltárt gépeidről, eszközeidről és azoknak, amelyek már nincsenek használatban, mert mondjuk modernizálás során új eszközökre cserélted le őket, fontold meg eladásukat vagy bérbeadásukat! Ezzel a módszerrel nem csak céged likviditást javítod, hanem kihasználatlan eszközeid is újra munkába állhatnak és hozzájárulhatnak vállalkozásod fejlődéséhez, pénzügyi eredményeihez.

 

Kisebb értékű eszközeidnek vagy nagyobb értékű gépeidnek találj vevőt céged beszállítói, vagy akár vevőid között.

 

2. Hajtsd be a már lejárt számláidat

A hosszú lejáratú számlák, a pörgő üzleti tevékenység közepette gyakran előfordul, hogy számláid ellenértékét vevőid csak az utolsó pillanatban, vagy esetleg késve fizetik ki. Vállalatod likviditásának nagy érvágás minden késve érkező bevétel.

Fordíts időt a ki nem fizetett, de már lejárt határidejű számlák összegyűjtésére és jelezd vevőid felé a már lejárt fizetési határidejű tartozásokat.  

 

Hogyan vedd elejét kifizetetlen, vagy hosszú lejáratú számláid kifizetésének?

 

3. Faktoráltasd kintlévőségeidet

Számláid faktoráltatása az egyik legegyszerűbb és leginkább kézenfekvő megoldás vállalatod pozitív likviditásának biztosítására. A faktorálás ráadásul nem átmeneti megoldást kínál pénzügyi biztonságod megteremtésére, hanem hosszú távon tudsz tervezni vele.

A faktorálásnál – a hitelfelvétellel ellentétben – nem a te vállalkozásod pénzügyi és likviditási helyzetét, hanem a vevőidét ellenőrizzük. Ha szükséges, mi gondoskodunk a ki nem fizetett, lejárt számláid behajtásáról is, hogy te csak az üzletre, vállalatod fejlesztésére tudj koncentrálni.

 

Mi a faktorálás? Segítünk!

A faktorálás során az élő, még le nem járt, kiállított számláid ellenértékének 90%-át kapod kézhez tőlünk már akár másnap, így nem vállalatod pénztartalékának csökkentésével kell dolgozóid bérét, beszállítóid díját kifizetned, hanem saját pénzeddel tudsz gazdálkodni, még a számlák fizetési határidejének lejárta előtt!

 

A faktorálás menete nagyon egyszerű:

  1. Kiállítod a számládat a vevőd felé.
  2. Mi megelőlegezzük cégednek a számla értékének jellemzően a 90%-át.
  3. Vevőd hozzánk teljesíti a számla ellenértékét.
  4. Mi pedig elutaljuk neked a fennmaradó 10%-ot! *

 

*A költségek levonása után

 

A Magnet Faktornál hiszünk abban, hogy nincs két egyforma ügyfél, így nincs két egyforma szerződés sem, ezért minden esetben cégedre szabott feltételekkel, rugalmas szerződéssel segítjük céged biztos jövőjét és fejlődését!

 

Ha szeretnél többet megtudni faktorálási lehetőségeidről, keresd munkatársunkat cégedre szabott, egyedi ajánlatunkért!

 

Érdekel