Amit lehet, hogy még nem tudtál a faktorálásról

2020.02.18. Olvasási idő: 2 perc

Pénzügyi nehézségeid vannak? Hallottál már a faktorálásról, de nem vagy teljesen biztos magadban? Töröd a fejed, hogy belevágj-e, de még kérdéseid vannak? Segítünk, hogy biztosra menj!

Amit lehet, hogy még nem tudtál a faktorálásról

A faktoring nem kölcsön!

A pénzügyi problémák kezelésére leggyakrabban a klasszikus megoldást, a vállalkozói hitelfelvételt szokták választani. Ez két fél (a kölcsönt igénylő és a bank) részvételével zajlik és a kkv hitelt kamattal együtt, meghatározott idő alatt vissza kell fizetni. Ezzel szemben mi a faktoring? A faktorálásnak 3 résztvevője van, a faktorálás igénylője, az ő partnere(i) és a faktor cég. A konstrukció lényege, hogy az ügyfél a saját bevételét kapja meg hamarabb. Ezt a halasztott fizetési határidejű számláinak eladásával tudja biztosítani. Ezzel kivédve a hosszú fizetési határidő okozta pénzhiányt, és folyamatos pénzáramot teremtve a vállalkozásnak.

Faktoring

A faktorálás rugalmas megoldás!

Ami a banki kölcsönök esetében ritkán mondható el, az a faktorálás esetében igen: ez egy rugalmas, személyre szabható szolgáltatás. Egy személyes konzultáció során a faktoring cég megismeri és áttekinti az ügyfélkört és a rendelkezésre álló adatokat, majd ennek fényében ajánlatot tesz a likviditási probléma rendezésére.
Vagyis, nálunk nem a céged hitelképessége, hanem az ügyfélköröd minősége a legfontosabb!

 

A faktoring gyors megoldás, hogy mielőbb pénzhez juss!

Aki vállalkozik, tudja, hogy a gyors pénz, az jó pénz. Egy hirtelen jött üzleti lehetőség kiaknázására sokszor nem lehet napokat várni. Míg a banki átvilágítás – az előírások és a bürokratikus szervezeti struktúra hosszú átfutási ideje miatt – akár hetekbe is telhet, addig a faktorálás menete jóval gyorsabb a bankkölcsönnél, akár 24 óra alatt belevághatsz egy újabb befektetésbe.

Faktorálás

A faktorálás sokkal egyszerűbb, mint amilyennek első ránézésre gondolnád.

A faktorálás lehetővé teszi, hogy az üzletre koncentrálj és ne a meglévő ügyfeleid fizetési késedelmének rendezésével, a számlázó rendszer folyamatos vizsgálatával töltsd az idődet. Ne azt várd folyton, hogy melyik vevőd vajon mikor fizet. Keress fel bennünket! A finanszírozás mellett ránk bízhatod a számlák menedzsmentjét, a problémás ügyfeleket és a kintlévőségeid kezelését, hogy többé ne legyenek likviditási gondjaid!

 

A Magyar Faktoring Szövetség adatai szerint Magyarországon 2019-ben 3 276 vállalat vett igénybe kereskedelmi faktoring szolgáltatást. Az ügyfélszám, az előző évhez képest dinamikusan, 32%-kal nőtt, és ezzel az éves faktoring forgalom GDP-hez viszonyított aránya már meghaladta az 5%-ot. Az idei évben további növekedésre számítanak a szakértők a faktorálási szolgáltatások piacán.

 

Próbáld ki te is! Konzultációért keresd a MagNet Faktor pénzügyi szakértőit!