Faktorálás: lehetőség a kiugrásra! De mikor és milyen célokból érdemes faktoráltatni?

2020.06.22. Olvasási idő: 2 perc

A faktorálás nem hitelezés, ezért rugalmasabb és több lehetőséget is tartogat számodra annál. Melyek ezek a lehetőségek? Mikor érdemes megnyomni a zöld gombot, és elkezdeni faktoráltatni? Alábbi blogbejegyzésünkben összeszedtük a legalkalmasabb helyzeteket! 😊

Faktorálás: lehetőség a kiugrásra! De mikor és milyen célokból érdemes faktoráltatni?

 

Cégvezetőként a fontos pénzügyi döntések meghozatala valószínűleg a legkritikusabb szelete a munkádnak. Talán az Y és az X generációnak a „hitel” szó és a kölcsön bármilyen metaforája már-már ördögtől valónak tűnhet, de egy cég életében a pénzügyek, a cash-flow menedzselése a mindennapi munka velejárói. Mindenekelőtt szögezzük le, hogy a faktorálás jelentősen különbözik a hitelfelvételtől. Faktoráláskor nem céged hitelképességét, hanem vevőid fizetési hajlandóságát vizsgáljuk. 

 

Ha lassú a cash flow áramlás

A faktorálás egyik legfontosabb előnye, hogy segít a hosszú lejáratú kintlévőségeid előfinanszírozásában. Ha sok a kintlévőséged, nehezebben tudod kifizetni a vállalkozás működésekor felmerülő költségeket, lassabban fejlődik vállalkozásod. Ebben a helyzetben a cash flow állományod nem tükrözi az elvégzett munkáid, szolgáltatásaid értékét, ezért érdemes megfontolnod a kiállított számlák előfinanszírozását. A legfontosabb szempont, hogy elkerüld a hosszabb ideig tartó pénzhiányt, amit a be- és kiáramló pénzek közötti nagy időbeli szakadék okoz. A faktorálás, azaz a kiállított számláid megfinanszírozása képes segítséget nyújtani ezeknek a cash flow problémáknak a megoldásában, ezzel lehetővé téve céged számára, hogy folyamatosan növekedjen és zavartalanul fejlődhessen. A faktorálás lehetőséget teremt, hogy tőkédet befektethesd és ezzel dinamizáld a vállalkozásod fejlődését. Segítségedre van, hogy időben rendezni tudd céged tartozásait. Faktoráltatással tehát már aznap hozzájuthatsz kiállított számláid ellenértékének 90%-ához, és akár 24 órán belül belevághatsz egy újabb befektetésbe.

Faktoring

Ha növekedni szeretnél…

A növekedés, a versenyképesség fenntartása és a fejlődés befektetéssel jár. Legyen szó a meglévő munkaerő bővítéséről vagy az eszközpark felújításáról, esetleg lecseréléséről: pénzre van szükséged.  A befektetéshez szükséges pénz (tőke) biztosításának legegyszerűbb módja, hogy a hitelfelvételt elkerülve, a saját vállalkozásod által már megtermelt tőkét fekteted be hitelfelvétel helyett.  Új eszközökkel felgyorsíthatnád a termelést, és belevághatnál nagyobb megrendelések elvállalásába? A faktorálással akár aznap hozzájuthatsz kintlevőségeid 90%-ához, és készpénzre cserélheted hosszú lejáratú számláidat, melyeket azonnal visszaforgathatsz és befektethetsz vállalkozásodba. A faktorálás rugalmas, és szabadon felhasználható, hiszen saját kintlevőségeidet kapod kézhez hamarabb! Ha a bizonytalan vagy kiszámíthatatlan cash flow gátolja a növekedésed, megfelelő eszközre találhatsz a faktorálásban.

Faktorálás

Ha átmeneti megoldást keresel, egy nagy megrendelés teljesítéséhez…

A faktorálás egyszerű, rugalmas, cégmérettől és iparágtól független pénzügyi megoldás. Akkor is kiválóan használható, ha pénzállományod szinte tökéletes, de érkezik egy nagyobb megrendelés, aminél nagy összegű, hosszú lejáratú számlákkal kell kalkulálnod, de nem lehetsz biztos abban, hogy a megnövekedett munkavolumen hosszú időszakra szól-e. A faktorálás segít elkerülni a pénzügyi bizonytalanságokat ebben a helyzetben is, mert nem kell a számlák hosszú lejáratú határidejét megvárnod, a teljesített termékeid / szolgáltatásod ellenértékéhez szinte azonnal hozzá tudsz jutni. Szabadon és rugalmasan tudsz dönteni arról, hogy továbbra is igénybe veszed-e a faktorálást. A faktorálás tehát rugalmas, és akár egy konkrét megrendelésed értékét is előfinanszírozhatod a segítségével.

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 8,375%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

Kiállított, hosszú lejáratú, de még le nem járt számláid 90%-át a Magnet Faktornál előfinanszírozzuk, így a saját pénzedhez jutsz hozzá, de sokkal előbb! Ez akkor is remek megoldás, ha rövid távon szeretnél pénzhez jutni, és akkor is, ha egy nagy megrendelés elvállalása miatt bővülni szeretnél. Szeretnél többet megtudni a faktorálás részleteiről? Kollégáink szívesen állnak rendelkezésedre. A kapcsolatfelvételhez kattints ide.