Faktoring nemzetközi vállalkozásoknak: A stabil, gyors növekedés kulcsa

2024.07.05. Olvasási idő: < 1 perc

A nemzetközi piacokon való terjeszkedés izgalmas lehetőségeket rejt magában a vállalkozások számára, ugyanakkor komoly kihívásokkal is jár. Az egyik legnagyobb kihívást a külföldi piacokon történő beszedés nehézsége jelenti. A fizetési határidők gyakran hosszabbak, a devizakonverzió, és az eltérő jogi környezet pedig tovább nehezíti a helyzetet.

Faktoring nemzetközi vállalkozásoknak: A stabil, gyors növekedés kulcsa

A faktoring egy olyan finanszírozási megoldás, amely segíthet a nemzetközi vállalkozásoknak az említett kihívások leküzdésében. A faktoring lényege, hogy a vállalkozás eladja a kiállított számláit egy faktorcégnek. A faktoring szolgáltató a számlák értékét már a számlakiállítás napják kifizeti a vállalkozásnak, függetlenül az eredeti fizetési határidőtől,  legyen a 15, 30 vagy akár 180 nap!

A faktoring számos előnnyel járhat a nemzetközi vállalkozások számára:

  • Gyorsabb pénzhez jutás: A faktoring révén a vállalkozások gyorsabban hozzáférhetnek a bevételeikhez, ami javítja a cash flow-t és a likviditást. Ez különösen fontos a kiegyensúlyozott mindennapi működéhez a gyorsan növekvő vállalkozások számára, amelyeknek szükségük van a tőkére a terjeszkedés finanszírozásához.
  • Akár teljes biztonsággal állíthatjuk ki számlánkat: A faktorcég egyes konstrukciói keretében, akár a nemfizetés teljes kockázatát is átvállalja. Ez jelentősen javítja a vállalkozás pénzügyi stabilitását és csökkenti a rizikót.
  • Egyszerűsített adminisztráció: A faktorcég tartja nyilván és kezeli a számlákat, beszedi és behajtja azokat, ami jelentősen leegyszerűsíti a vállalkozás adminisztrációs terheit. Ez időt és pénzt takarít meg a cégnek, amit más területeken fektethet be.
  • Szakértői tanácsadás: A MagNet Faktor nagy hangsúlyt fektet a szakértői tanácsadásra a nemzetközi kereskedelemmel és beszedéssel kapcsolatban is. Ez a tanácsadás segíthet a vállalkozásoknak a kockázatok minimalizálásában és a hatékony döntéshozatalban.

 

A faktoring révén a vállalkozások erősebb tárgyalási pozícióba kerülnek a beszállítóikkal szemben. Mivel a vállalkozásoknak azonnal lesz pénzük a kiállított számlákból, nem kell kedvezőtlen fizetési feltételeket elfogadniuk. Ez a vállalkozások számára jobb árakat és feltételeket eredményezhet a beszerzéseknél.

Összességében a faktoring egy értékes eszköz lehet a nemzetközi piacokon való terjeszkedést tervező vállalkozások számára. A faktoring számos előnnyel járhat, beleértve a gyorsabb pénzhez jutást, a javuló likviditást, az erősebb tárgyalási pozíciót,  a szakértői támogatást és a globális hálózatot.

Mennyibe kerül a faktoring?

A faktorálás díját egyszerűen kiszámolhatod kalkulátorunk segítségével:

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 7,125%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

Olvass bővebben faktoring szolgáltatásunkról