A számla faktorálás 7+1 előnye

2021.10.29. Olvasási idő: 4 perc

A számla faktorálás az egyik legegyszerűbb, legrugalmasabb finanszírozási forma a vállalkozások számára. Lehetővé teszi, hogy azonnal pénzhez jusson a cég, olyanformán, hogy eladja élő követeléseit, ezzel rögtön orvosolva a cash flow problémákat.

A számla faktorálás 7+1 előnye

A számla faktorálás az egyik legegyszerűbb, legrugalmasabb finanszírozási forma a vállalkozások számára. Lehetővé teszi, hogy azonnal pénzhez jusson a cég, olyanformán, hogy eladja élő követeléseit, ezzel rögtön orvosolva a cash flow problémákat.

A számla faktorálás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen segítségével azok a vállalkozások is hamarabb hozzájuthatnak a bevételeikhez, akiknek ügyfeleik csak lassan fizetnek. Ha többet szeretnél megtudni a faktorálásról, blogunkon számos hasznos információt találsz. Az alábbi cikkben összeszedtünk 7 okot, ami miatt mindenképp érdemes ebben a megoldásban gondolkoznod.

Szuper hír: Frissítettük a cikkünket 2023 decemberében! Olvasd a legrelevánsabb tartalmakat a faktorálásról! 

1, Azonnali pénz

A számla faktorálás legfontosabb előnye, hogy azonnali pénzt biztosít. Ha vállalkozásod pénzügyi rugalmasságot igényel, és fenn szeretnéd tartani a folyamatosan áramló cash flow-d, akkor a számlafaktoring a legjobb megoldás. Ezzel az eszközzel azelőtt hozzájuthatsz a pénzedhez, hogy azt a vevőpartnereid kifizetnék. Az azonnali pénznek akkor is kiemelt szerepe van, ha valamilyen váratlan kiadást sürgősen rendeznie kell a cégednek, – legyen az egy meghibásodott gép vagy egy hirtelen jött üzleti lehetőség, a számla faktorálás segítségével rugalmasan reagálhatsz.

Szinte szó szerint veheted, hogy azonnal: a MagNet Faktor ugyanis a számla beküldésének napján  elutalja számodra a kiállított számlád ellenértékének akár 90%-át! Gondold csak el, hogy a milliós számlád kifizetésének nagy részére mindössze pár órát vársz! Vállalkozásod fejlődése új sebességbe kapcsolhat!

A faktorálás további előnye, hogy stabilizálja likviditásunkat. A vállalkozások gyakran szembesülnek azzal a kihívással, hogy kintlévőségeik miatt nehézségeik adódnak a likviditás fenntartásával. A számlafaktorálás révén a vállalkozás szinte azonnal hozzáférhet a számlák összegének jelentős részéhez, ezáltal növelve a rendelkezésre álló pénzeszközöket. 

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 7,125%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

[

2, Nagyobb esély a finanszírozásra

A finanszírozáshoz való hozzáférés meghatározásakor a hagyományos pénzügyi szolgáltatást nyújtó szereplők a finanszírozást igénylő cég hitelképességét vizsgálják. Ha faktoringot veszel igénybe, a faktorcégek számára sokkal fontosabbak a vevő pénzügyi adatai, fizetési szokásai, hiszen számukra a kockázatot a vevő nemfizetése jelenti. A szolgáltatás alapja, hogy igazolni tudd a teljesítés megtörténtét, akár áruszállításról vagy szolgáltatásnyújtásról van szó.

A faktorálás pénzügyileg megerősíti a cégedet, így a későbbiekben jobb lehetőséget biztosíthat hitelfelvételre is.

Fontos megemlíteni, hogy a számlafaktorálás nemcsak a kisvállalkozásoknak kínál előnyöket, hanem a nagyobb vállalatok számára is hasznos lehet. A nagy volumenű tranzakciók és üzleti kapcsolatok esetén a számlafaktoring lehetőséget teremt a hatékonyabb pénzügyi tervezésre, és a kockázatok csökkentésére. 

3, Nincs szükség fedezetre

Általában, amikor egy vállalkozás kölcsönt vagy hitelkeretet igényel, a bank előírja, hogy fedezetet (biztosítékot) nyújtson. Fedezetként szolgálhatnak például berendezések, járművek, épületek, készletek vagy akár szellemi tulajdon is. Amikor gyorsan van a vállalkozásnak szüksége pénzre, sem idő, sem pedig energia nincs arra, hogy bonyolult banki folyamatokat indítson el, ahol számtalan különböző papír bemutatásával lehet csak egyről a kettőre jutni. A számla faktorálás segítségével azonban a vállalkozásnak nem kell aggódnia, ha nem tud felmutatni ilyen biztosítéki elemeket.

Egyszerű szerződéskötés után folyamatosan továbbíthatod részünkre a számlákat, egyszerűen, online!

A hagyományos hiteligénylés emellett rendkívül összetett, hosszantartó és időigényes folyamat. A számla faktorálással nemcsak értékes időt takaríthatsz meg, hanem elkerülheted a rengeteg papírmunkát is.

4, Ügyfélkapcsolatok javítása számla faktorálással

A követelések beszedése fontos feladat, de mindkét fél számára okozhat kellemetlen szituációkat. A cégek gyakran nem tudnak erre elegendő időt szánni, mivel fő tevékenységükkel vannak elfoglalva. Csakhogy egy faktorcég a finanszírozás mellett ellátja a követelések beszedését, behajtását, így a megbízó könnyedén megszabadulhat ettől a feladattól is. Az így felszabadult erőforrásokat pedig a vállalkozásod fontosabb területeire összpontosíthatod.

A MagNet Faktor mögött olyan szakemberek állnak, akik pontosan tudják, hogy a kommunikáció döntő egy ügyfélkapcsolatban. Így te és az ügyfeleid is a lehető legnagyobb biztonságban érezhetitek magatokat a teljes folyamat alatt. Az egyik legfontosabb alapelvünk, hogy rugalmasan kezeljük a kéréseket és érzékeny ügyeket, amelyet a gyakorlatban is biztosítunk!

A faktorálás szakértelmet, és hatékony rendszert is jelent. A faktoringcég tapasztalt szakemberekkel rendelkezik, akik megfelelően kezelik a kintlévőségeket, és professzionális rendszert alkalmaznak a folyamatok optimalizálására. Így a vállalkozásodnak nemcsak pénzügyi előnyei származnak a faktorálásból, hanem egy megbízható és hatékony követeléskezelési struktúrához is hozzájutsz.

5, Könnyen igénybe vehető

A számla faktorálást könnyebb igénybe venni, mint a legtöbb rendelkezésre álló pénzügyi megoldást. Nem kell temérdek dokumentumot benyújtanod az igénylés alatt, csupán a vevővel kötött szerződésre van szükség. Az elbírálási folyamat gyors, és az is kiderül egy-két nap alatt, ha nem tudunk segíteni a finanszírozásban.

TÖLTSD KI ŰRLAPUNKAT ÉS MINDEN RÉSZLETRŐL TÁJÉKOZTATUNK

 6, A számla faktorálás rugalmas társ

A faktorálási együttműködés egy rugalmasan változtatható keretszerződésre épül. Ha időközben megnövekszik a kereslet a terméked vagy szolgáltatásod iránt, úgy bármikor betehetsz új partnereket a megállapodásba, vagy változtathatod a kereteket a mindenkori igények szerint. Egy limitemelés, vagy limitcsökkentés szintén egy napon belül megtörténhet, köszönhetően a faktorcég gyors reakciójának. Így mindig lépést tudsz tartani a piaci változásokkal.   A pénzügyek a faktoring szolgáltatásnak köszönhetően sokkal kiszámíthatóbbak lesznek!

Ezen túlmenően a faktorálásnak köszönhetően a pénzügyek sokkal kiszámíthatóbbá válnak a vállalkozások számára. A stabil és rugalmas finanszírozási megoldások révén könnyebb tervezni és kezelni a pénzügyi folyamatokat, ez pedig minimalizálja a kockázatokat, és növeli a stabilitás a vállalkozások pénzügyi működésében. 

 7, A vállalkozás minden életszakaszában segítséget nyújt

A szolgáltatást igénybe veheted kezdő vállalkozásként is, amikor még nem áll rendelkezésre elegendő pénzügyi adat vagy tapasztalat a cégedről egy hitelfelvételhez, viszont megbízható, jó minősítésű vevőid vannak. A MagNet Faktor kiemelt célja, hogy a megbízható és jól működő kezdő vállalkozásokat is támogassa, hiszen tudjuk, hogy elkezdeni nem egyszerű. Hiszünk vállalkozásodban, így nem azt fogjuk nézni, hogy mikor alapítottad a céged. Bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!

Extra ötlet: Akkor is gondolkozhatsz faktorálásban, ha már nem tud a bankod több hitelt nyújtani számodra, mert céged elérte hitelezhetőségének felső határát. 

+1. Biztonságot nyújt

A kockázatok enyhítése érdekében a finanszírozás mellett lehetőséged van biztosítási szolgáltatással is élni, ami a partnered nemfizetése esetén nyújt védelmet egy minimális önrész vállalása mellett. Illetve kérheted, hogy a faktorcég vállalja visszkereset nélkül az előlegezést, ami azt jelenti, hogy ha a vevőd nem teljesít, teljes egészében a faktorcég vállalja a kockázatot, és nem kéri vissza az előleget akkor sem, ha ő nem térül meg. Ez a módozat értelemszerűen drágább, de teljes biztonságot nyújt.

Csak gyorsan átfutottad a cikket? Íme még egyszer tehát a 7 legfontosabb mondat, amit tudnod kell a faktorálásról:

  • Gyorsan és gördülékenyen kaphatod meg a kiállított számlád ellenértékét, szinte azonnal.

  • Kiváló megoldás hitel helyett.

  • A faktorálás költsége alacsony.

  • 2022 a fejlesztés és a biztonság éve céged számára? Akkor a faktorálás egy biztos pontot nyújthat pénzügyileg számodra.

  • Egyszerű szerződéskötés után sem okoz havi extra munkát munkatársaid számára az együttműködés, gördülékenyen és csendben a háttérben támogatjuk vállalkozásod, gyors rendelkezésre állással.

  • Kezdő vállalkozó vagy rutinos róka? Nekünk nem számít! Nem a céged, hanem ügyfeleid kerülnek átvilágításra.

  • Több típusú faktoring szolgáltatással állunk rendelkezésedre.

Meggyőztünk? Maradt még kérdésed? Vedd fel velünk a kapcsolatot és mindenben segítünk! Keress minket akár LinkedIn felületen is!

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 7,125%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

GYORS KAPCSOLATFELVÉTEL