fbpx

Te koncentrálj az üzletre,
a többit bízd ránk

A faktoring egy hatékony és egyszerű eszköz arra, hogy kiállított
számláid akár már aznap kifizetésre kerüljenek.

24 órán belül
szerződést köthetünk

Sokkal gyorsabb,
mint a banki hitelbírálat

Nem a cégedet,
a vevőidet vizsgáljuk

Faktoring alatt a követelések adásvételét értjük. A faktorálás keretében mi a vállalkozások közötti hosszabb fizetési határidejű (8-360 nap), még le nem járt számlaköveteléseket vásároljuk meg, illetve kifizetjük a leigazolt, teljesítéssel rendelkező számlák ellenértékének jellemzően 90%-át céged részére.

Később a vevőd a számla összegét a MagNet Faktor felé teljesíti, melyből az általunk elutalt előleg és a költségek levonása után a fennmaradó részt is utaljuk neked. A faktorálásnak köszönhetően céged a teljesítést és a számlázást követően szinte azonnal hozzájut a megrendelés ellenértékének jelentős részéhez, és az így befolyt összeget szabadon felhasználhatja a működési költségek fedezésére, újabb megrendelések teljesítésének finanszírozására, vagy beruházások, fejlesztések pénzügyi hátterének biztosítására.

A faktorálás évszázadok óta bevett üzleti gyakorlat, mely Magyarországon a ’90-es években, multinacionális cégek piacra lépését követően vált népszerű megoldássá. Mára közismert megoldássá vált a faktoring, így vevőid, beszállítóid bizalma nem sérül, semmi esetre sem értékelhetik negatívumként, ha vállalkozásod él ezzel lehetőséggel. Sőt! A legtöbben a céged zökkenőmentes működését is biztosítva látják, ha faktoráltatod a számláikat, hiszen tudják, hogy amennyiben új megrendelést adnak le, a teljesítéshez szükséges tőke mindig rendelkezésedre áll, mert nem csak céged cash-flow állományával tudsz számolni, hanem a Magnet Faktor is biztosítja a szükséges pénzügyi hátteret.

A faktoring a gazdasági élet szinte minden szektorában bevált módszer, legyen szó gyártásról, fuvarozásról, humánerőforrás közvetítéséről, exportról vagy akár állami megrendelőkkel való együttműködésről. A faktoráltatni kívánt számlák értéke sem jelent problémát:

 • akár sok, de kisebb értékű,
 • akár néhány, de jelentős összegű számláról van szó.

Gyakori kérdések

A faktoring szolgáltatás költségének meghatározása általában több tényezőtől függ: a kalkulátorunk lehetővé teszi, hogy egy körülbelüli összköltséget gyorsan és egyszerűen számolj ki.

A kalkulátor segítségével könnyedén beállíthatod a számlaösszeget, és a futamidőt, így azonnal láthatod, hogy megközeltőleg mennyibe fog kerülni a faktoring szolgáltatás igénybevétele.

Pontos, egyedi ajánlatért vedd fel velünk a kapcsolatot.

Úgy gondoljuk, a gyorsaság is nagyon fontos az üzleti életben, ezért úgy alakítottuk ki a folyamatainkat, hogy az első kapcsolatfelvételtől számítva akár 1-2 napon belül pénzhez juthatsz, attól függően, hogy mekkora keretre van szükséged. Ha már van szerződésünk, akkor pedig szinte minden esetben napon belül.

Érdemes banki háttérrel lévő céget megbízni a faktorálásra?

Az, hogy banki háttérrel rendelkező faktor céget bízunk meg, több előnnyel is jár számunkra.

 • Szakértelem: A banki területen érvényes szigorú szabályozásoknak köszönhetően egy banki háttérrel rendelkező faktoring cég esetében maximális jogi megfelelésre számíthatsz Az ügyintéző kollégák kimagasló képzési háttere lehetővé teszi, hogy az ügyek gördülékenyen és szakszerűen kerüljenek intézésre, ügyfeleink teljes megelégedésére.
 • Stabil háttér: A faktoring révén a számlák végösszegének akár 90%-ához is hozzájuthatunk már a számla beküldésének napján. Banki háttérrel rendelkező faktoring cég esetén a stabil pénzügyi háttér lehetővé teszi, hogy egy nap alatt akár több tucat, milliós értékű számla is befogadásra kerüljön. A banki támogatásnak köszönhetően a faktoring cég könnyedén biztosítja a megfelelő fedezetet az nagy volumenű tranzakciókhoz is.
 • Egyéb banki termékek: A banki háttérnek köszönhető másik fontos előny az, hogy a faktorálás mellett a MagNet Bank által nyújtott hitel- vagy számlavezetési termékeket is igénybe tudod venni. Mivel ügyfeleink ezáltal egy intézményen belül kezelhetik pénzügyeiket, egyszerűsödik számukra az adminisztráció, és az ügyintézés is sokkal kényelmesebbé válik.

A faktoringnak számos előnye van a hitelhez képest. Például:

 • Stabil: Szerződéskötés után minden számlakiállításkor számíthatsz az előlegekre és a szolgáltatásra
 • Kiszámítható: Nincs konkrét idő meghatározva a faktoring szerződésben, tehát a finanszírozást addig veheted igénybe, ameddig ténylegesen szükséged van, nem úgy, mint a hitelnél, ahol határozott időre kell elkötelezni magad.
 • Nem a te céged kerül bírálat alá: A szerződéskötés során partnereidet vizsgáljuk, nem pedig téged, e miatt lehet egy kiváló választás például egy startup vagy KKV vállalkozásnak is a faktoring.

Ha kisebb forgalmú a vállalkozásod és kevesebb számlával rendelkezel, akkor sem kell aggódnod, mert a MagNet Faktornál hisszük, hogy méretétől függetlenül minden cég találhat lehetőséget a pénzügyi stabilitás elérésére. A faktoring különösen hasznos lehet azoknak a kisebb vállalkozásoknak, akik számára az időben beérkező kifizetések kritikus jelentőségűek.

Nálunk minden ügyfelünk ugyanazt a figyelmet és támogatást kapja, mert számunkra minden egyes üzleti kapcsolat értékes. A kisebb vállalkozások számára is biztosítjuk azt a magas szintű szakértelmet és odafigyelést, amelyre szükségük van a pénzügyek sikeres és zökkenőmentes intézéséhez.

Így tehát bármekkora is a vállalkozásod, a MagNet Faktor a segítségedre lesz abban, hogy a likviditási problémákat elkerülve stabil alapokra helyezhesd pénzügyeidet. Keress minket bizalommal faktoring szolgáltatásunkkal kapcsolatban!

Abban az esetben jelenthet megoldást vállalkozásod számára, ha vevőid hosszú fizetési határidőket szabnak meg a számláid kifizetésére.

Gyakran előfordul, hogy a nagy volumenű rendelések, és a hosszú fizetési határidők miatt az éves forgalom eloszlása nem egyenletes. Ebben az esetben a faktoring remek megoldást kínál, mivel segít fenntartani a céged folyamatos likviditását, és könnyedén lekövetheted aktuális pénzügyi szükségleteidet. Így minden körülmény között támogatja, hogy pénzügyileg rugalmas maradhass.

Jellemzően már a szállítás napján is megkaphatod a kiállított számlád értékének 90%-át, melyből igény szerint újabb megrendeléseket finanszírozhatsz, ezzel biztosítva a folyamatos likviditást vagy a növekedési lehetőséget.  Kalkulátorunkkal könnyen kaphatsz előzetes képet arról, hogy milyen feltételekre számíthatsz a számla faktoring igénybevétele esetén!

További információk a számla faktoringról

Ha úgy érzed, hogy a hagyományos számlafaktoring nem biztosítja számodra az elvárt előnyöket, akkor válaszd a visszakereset nélküli faktoringot, és felhagyhatsz az aggodalmakkal!

A visszkereset nélküli, vagy visszteher nélküli faktoring abban az esetben jelenthet megoldást, ha szükséged van pénzre, de nem akarod futni vevőd pénzügyi kockázatát. Igénybevételekor nem tudsz eladósodni, nem fogsz tartozni nekünk. A többi megoldásunkhoz hasonlóan akár 1 napon belül a számládon lehet a pénzed, ami teljesen szabad felhasználású, arra költöd, amire akarod.

Szerintünk ez ezerszer kedvezőbb lehetőség, mint a banki hitel, amit neked kell törleszteni, ráadásul hosszadalmas folyamat és rengeteg papírmunkával jár.

Hiszünk abban, hogy nincs két egyforma vállalkozás, ezért minden esetben egyedi igényekre szabott faktoring megoldásokat kínálunk. Teljeskörűen vizsgáljuk a helyzetet, figyelembe véve az egyedi igényeket, és keresve a legjobb megoldásokat. Célunk a kompromisszumok megtalálása annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb és legelőnyösebb együttműködés jöhessen létre. Hosszútávú partnerséget kívánunk kialakítani a MagNet Faktor és a céged között, hogy együttműködésünk a kölcsönös siker és fejlődés felé vezessen.

További információk a visszkereset nélküli faktoringról

Az export faktoring nem csupán likviditást biztosít, hanem folyamatosan naprakész információkkal is ellát a partnered pénzügyi helyzetéről. Bármilyen negatív információ felmerülése esetén azonnal értesítünk téged. Emellett a pénzed kifizetése e szolgáltatás igénybevételekor egy Hitelbiztosító garanciájával történik, így teljes biztonságban érezheted magad.

Az export faktoring a külföldi partnerek előfinanszírozása kapcsán lehet segítségedre. Ennél a szolgáltatásunknál a külföldi partnereid részére kiállított számláid finanszírozását nyújtjuk számodra. Jellemzően az EU területéről bárkit bevonhatsz, de tengerentúli vevők esetében is stabilan működik, legyen szó az Egyesült Királyságról, az USA-ról vagy Hongkongról.

Amikor probléma merül fel a számlád kiegyenlítésével kapcsolatban – például, ha a partnered nem fizet, vagy fizetésképtelenné válik – akkor fontossá válhat, hogy a Hitelbiztosító helyi részlege teljes körű ismeretekkel rendelkezik a helyi jogi környezetről és nyelvről az adott országban. Ennek köszönhetően maximálisan kompetens a beszedési és behajtási folyamatokban, ezzel biztosítva, hogy a teljes számlaösszeget sikeresen beszedjék.

További információk az export faktoringról

Ha teljes mértékben biztos vagy abban, hogy a termék vagy szolgáltatás, amit értékesítettél, kiváló minőségű, és a teljesítés problémamentesen megtörtént, onnantól kezdve teljes nyugalomban alhatsz: a távoli kifizetési határidő a továbbiakban nem jelent kockázatot.

Ennél a terméknél amellett, hogy előleget nyújtunk a számláidra, kiegészítjük azt egy hitelbiztosítási szolgáltatással is. Ez azt jelenti, hogy a partnered nemfizetése esetén a kintlévőségedet egy minimális önrész levonása mellett megtéríti a Hitelbiztosító. Így nem kell azon aggódnod, hogy mi történik abban az esetben, ha valamelyik partnered pénzügyi helyzete meggyengül, és nem tud majd fizetni. A biztosítási szolgáltatás fedezetet nyújt, amennyiben a vevőd ellen felszámolási vagy csődeljárás indul, vagy egyszerűen csak nem tud valamilyen okból kifizetni, biztosítási esemény áll be.

További információk az biztosított faktoringról

A válasz röviden szinte mindegyiknek, de van néhány kiemelt szektor és helyzet, amikor különösen ajánlunk a velünk való együttműködést:

 • Hosszú fizetési határidők: Ha számláid hosszú fizetési határidővel kerülnek kiállításra, a faktoring segíthet a likviditásod fenntartásában anélkül, hogy várnod kellene a kifizetésekre.
 • Multinacionális vagy nagyobb partnerek: Ha nagyobb, vagy (akár) multinacionális cégekkel dolgozol, akik hosszabb fizetési határidőt írnak elő, a faktoring megelőzheti a pénzügyi feszültségeket, és biztosíthatja a folyamatos likviditást.
 • Késve fizető szektorokban: Ha olyan szektorban működsz, ahol biztos az utalások beérkezése, de gyakran késnek (például egészségügy vagy építőipar), a faktoring segíthet a folyamatos működésben.
 • Startupok és induló vállalkozások: Amennyiben startupként vagy induló vállalkozásként jó bonitású partnerekkel állapodtál meg, de a növekedés fenntartásához stabil pénzügyekre van szükséged, a faktoring segít az erőforrások hatékonyabb kezelésében.
 • Folyamatos bővülés és piaci változások: Ha vállalkozásodat folyamatos bővülés és piaci változások kísérik, a likviditási problémák elkerülése érdekében a faktoring optimális megoldást kínál.

Kérj ajánlatot tőlünk és minden kérdésedre szívesen válaszolunk!

Magánszemélyek nem vehetik igénybe a szolgáltatást. A faktoring szolgáltatást vállalkozások részére nyújtjuk, akik másik, minősíthető gazdasági társaságok számára állítanak ki halasztott fizetési határidejű számlákat, amelyek áruszállításból vagy szolgáltatásnyújtásból fakadnak.

Alapvetően minden számlát be kell küldeni, hogy a legpontosabb elszámolást tudjuk végezni számodra, azonban te döntheted el, mely számlájára kérsz előleget és melyekre nem.

A folyamat gyors és egyszerű, ajánlatadáshoz csak néhány adatra van szükségük, amit megadhatsz telefonon is, így nincs szükség hosszas adatlapok kitöltésére. Ezt követően, ha az ajánlatunkkal elégedett vagy, csupán  a partnere(i)ddel megkötött szerződésre vagy megrendelés mintára van szükségünk ahhoz, hogy döntést hozzunk a finanszírozásról.

Ismerd meg jobban megoldásainkat

Számla
faktoring

Ne várj többé a hosszú lejáratú számlák teljesítésére! Ha velünk faktoráltatsz, jellemzően még aznap utaljuk az összeg 90%-át, melyet szabadon felhasználhatsz.

Bővebben

Bővebben

Visszkereset nélküli
faktoring

Pénzügyi támogatás, ami nem sülhet el rosszul! Juss teljesen kockázatmentesen a bevételedhez, anélkül, hogy egy hosszabb lejáratú számla teljesítését várnád.

Bővebben

Bővebben

Export
faktoring

Ismeretlen piac, külföldi megrendelők jelentenék céged életében a következő lépcsőfokot? Vágj bele bátran, segítünk a kockázat átvállalásával.

Bővebben

Bővebben

Biztosított
faktoring

Ha nem ismered jól a potenciális vevőidet, nagyobb rendelést kaptál vagy korábban valaki nem fizetett ki, a biztosított faktoring neked szól.

Bővebben

Bővebben
MagNet Faktor - A sikerig repítünk!

A sikerig repítünk!

Kérj konzultációt finanszírozási szakértőnktől!

Szeretnék konzultálni