fbpx

Te koncentrálj az üzletre,
a többit bízd ránk

A faktoring egy hatékony és egyszerű eszköz arra, hogy kiállított
számláid akár már aznap kifizetésre kerüljenek.

24 órán belül
szerződést köthetünk

Sokkal gyorsabb,
mint a banki hitelbírálat

Nem a cégedet,
a vevőidet vizsgáljuk

Lépjünk kapcsolatba!

Faktoring alatt a követelések adásvételét értjük. A faktorálás keretében mi a vállalkozások közötti hosszabb fizetési határidejű (8-360 nap), még le nem járt számlaköveteléseket vásároljuk meg, illetve kifizetjük a leigazolt, teljesítéssel rendelkező számlák ellenértékének jellemzően 90%-át céged részére.

Később a vevőd a számla összegét a MagNet Faktor felé teljesíti, melyből az általunk elutalt előleg és a költségek levonása után a fennmaradó részt is utaljuk neked. A faktorálásnak köszönhetően céged a teljesítést és a számlázást követően szinte azonnal hozzájut a megrendelés ellenértékének jelentős részéhez, és az így befolyt összeget szabadon felhasználhatja a működési költségek fedezésére, újabb megrendelések teljesítésének finanszírozására, vagy beruházások, fejlesztések pénzügyi hátterének biztosítására.

A faktorálás évszázadok óta bevett üzleti gyakorlat, mely Magyarországon a ’90-es években, multinacionális cégek piacra lépését követően vált népszerű megoldássá. Mára közismert megoldássá vált a faktoring, így vevőid, beszállítóid bizalma nem sérül, semmi esetre sem értékelhetik negatívumként, ha vállalkozásod él ezzel lehetőséggel. Sőt! A legtöbben a céged zökkenőmentes működését is biztosítva látják, ha faktoráltatod a számláikat, hiszen tudják, hogy amennyiben új megrendelést adnak le, a teljesítéshez szükséges tőke mindig rendelkezésedre áll, mert nem csak céged cash-flow állományával tudsz számolni, hanem a Magnet Faktor is biztosítja a szükséges pénzügyi hátteret.

A faktoring a gazdasági élet szinte minden szektorában bevált módszer, legyen szó gyártásról, fuvarozásról, humánerőforrás közvetítéséről, exportról vagy akár állami megrendelőkkel való együttműködésről. A faktoráltatni kívánt számlák értéke sem jelent problémát:

 • akár sok, de kisebb értékű,
 • akár néhány, de jelentős összegű számláról van szó.

Gyakori kérdések

A MagNet Faktor faktoring szolgáltatásának költségét egyszerűen és gyorsan kiszámolhatod kalkulátorunk segítségével.

Úgy gondoljuk, a gyorsaság is nagyon fontos az üzleti életben, ezért úgy alakítottuk ki a folyamatainkat, hogy az első kapcsolatfelvételtől számítva akár 1-2 napon belül pénzhez juthatsz, attól függően, hogy mekkora keretre van szükséged. Ha már van szerződésünk, akkor pedig szinte minden esetben napon belül.

Érdemes banki háttérrel lévő céget megbízni a faktorálásra?

Az, hogy banki háttérrel rendelkező faktor céget bízunk meg, több előnnyel is jár számunkra.

 • Szakértelem: Banki területen lévő szabályozásoknak köszönhetően bízhatunk a maximális jogi megfelelésben, illetve az ügyintéző kollégák kimagasló képzésében, amely a gördülékeny ügyintézést segíti elő.
 • Stabil háttér: A faktorálás segítségével gyakorlatilag már a számla beküldésének napján juthatunk számlánk végösszegének 90%-hoz. Egy napon akár több tucat, milliós értékű számla is érkezhet, amelynek megfelelő fedezetét egy banki háttérrel lévő faktorház könnyedén tudja teljesíteni.
 • Egyéb banki termékek: A faktorálás mellett a MagNet Bank hitel- vagy számlavezetési termékei is rendelkezésre állnak.

A faktoringnak számos előnye van a hitelhez képest. Például:

 • Stabil: Szerződéskötés után minden számlakiállításkor számíthatsz az előlegekre és a szolgáltatásra
 • Kiszámítható: Nincs konkrét idő meghatározva a faktoring szerződésben, tehát a finanszírozást addig veheted igénybe, ameddig ténylegesen szükséged van, nem úgy, mint a hitelnél, ahol határozott időre kell elkötelezni magad.
 • Nem a te céged kerül bírálat alá: A szerződéskötés során partnereidet vizsgáljuk, nem pedig téged, e miatt lehet egy kiváló választás például egy startup vagy KKV vállalkozásnak is a faktoring.

Egyáltalán nem! A MagNet Faktornál hisszük, hogy minden cég számára meg lehet teremteni a lehetőséget, hogy pénzügyileg stabil lábakon álljon. Sőt tudjuk, hogy egy kisebb vállalkozás életében még nagyobb probléma lehet, ha nem érkeznek be időben a kiállított számlák ellenértékei. Nekünk tehát nem számít, hogy havi 1 számlát szeretnél 300.000 Ft értékben vagy havi 30 számlát 10.000.000 Ft értékben faktoráltatni. Ugyanabban az odafigyelésben részesülsz!

Abban az esetben jelenthet megoldást vállalkozásod számára, ha vevőid hosszú fizetési határidőket szabnak meg a számláid kifizetésére.

Jellemzően már a szállítás napján is megkaphatod a kiállított számlád értékének 90%-át, melyből igény szerint újabb megrendeléseket finanszírozhatsz, ezzel biztosítva a folyamatos likviditást vagy a növekedési lehetőséget.  Kalkulátorunkkal könnyen kaphatsz előzetes képet arról, hogy milyen feltételekre számíthatsz a számla faktoring igénybevétele esetén!

További információk a számla faktoringról

A visszkereset nélküli, vagy visszteher nélküli faktoring abban az esetben jelenthet megoldást, ha szükséged van pénzre, de nem akarod futni vevőd pénzügyi kockázatát. Igénybevételekor nem tudsz eladósodni, nem fogsz tartozni nekünk. A többi megoldásunkhoz hasonlóan akár 1 napon belül a számládon lehet a pénzed, ami teljesen szabad felhasználású, arra költöd, amire akarod.

Szerintünk ez ezerszer kedvezőbb lehetőség, mint a banki hitel, amit neked kell törleszteni, ráadásul hosszadalmas folyamat és rengeteg papírmunkával jár.

További információk a visszkereset nélküli faktoringról

Az export faktoring a külföldi partnerek előfinanszírozása kapcsán lehet segítségedre. Ennél a szolgáltatásunknál a külföldi partnereid részére kiállított számláid finanszírozását nyújtjuk számodra. Jellemzően az EU területéről bárkit bevonhatsz, de tengerentúli vevők esetében is stabilan működik, legyen szó az Egyesült Királyságról, az USA-ról vagy Hongkongról.

További információk az export faktoringról

Ennél a terméknél amellett, hogy előleget nyújtunk a számláidra, kiegészítjük azt egy hitelbiztosítási szolgáltatással is. Ez azt jelenti, hogy a partnered nemfizetése esetén a kintlévőségedet egy minimális önrész levonása mellett megtéríti a Hitelbiztosító. Így nem kell azon aggódnod, hogy mi történik abban az esetben, ha valamelyik partnered pénzügyi helyzete meggyengül, és nem tud majd fizetni. A biztosítási szolgáltatás fedezetet nyújt, amennyiben a vevőd ellen felszámolási vagy csődeljárás indul, vagy egyszerűen csak nem tud valamilyen okból kifizetni, biztosítási esemény áll be.

További információk az biztosított faktoringról

A válasz röviden szinte mindegyiknek, de van néhány kiemelt szektor és helyzet, amikor különösen ajánlunk a velünk való együttműködést:

 • Hosszú fizetési határidőkre állítasz ki számlákat
 • Multinacionális vagy nagyobb partnereid vannak, akik hosszú fizetési határidővel tudják csak rendezni számláikat
 • Olyan szektorokban szolgáltatsz, ahol biztos az utalások kifizetése, de későn (mint például egészségügy, építőipar)
 • Startupként, induló vállalkozásként sikerült megállapodnod jó bonitású partnerekkel, de a növekedés fenntartásához stabil pénzügyekre van szükséged
 • A folyamatos bővülés és piaci változások erősen érintenek, így nem engedheted meg, hogy likviditási problémáid legyenek

Kérj ajánlatot tőlünk és minden kérdésedre szívesen válaszolunk!

Magánszemélyek nem vehetik igénybe a szolgáltatást. A faktoring szolgáltatást vállalkozások részére nyújtjuk, akik másik, minősíthető gazdasági társaságok számára állítanak ki halasztott fizetési határidejű számlákat, amelyek áruszállításból vagy szolgáltatásnyújtásból fakadnak.

Alapvetően minden számlát be kell küldeni, hogy a legpontosabb elszámolást tudjuk végezni számodra, azonban te döntheted el, mely számlájára kérsz előleget és melyekre nem.

A folyamat gyors és egyszerű, ajánlatadáshoz csak néhány adatra van szükségük, amit megadhatsz telefonon is, így nincs szükség hosszas adatlapok kitöltésére. Ezt követően, ha az ajánlatunkkal elégedett vagy, csupán  a partnere(i)ddel megkötött szerződésre vagy megrendelés mintára van szükségünk ahhoz, hogy döntést hozzunk a finanszírozásról.

Ismerd meg jobban megoldásainkat

Számla
faktoring

Ne várj többé a hosszú lejáratú számlák teljesítésére! Ha velünk faktoráltatsz, jellemzően még aznap utaljuk az összeg 90%-át, melyet szabadon felhasználhatsz.

Bővebben

Visszkereset nélküli
faktoring

Pénzügyi támogatás, ami nem sülhet el rosszul! Juss teljesen kockázatmentesen a bevételedhez, anélkül, hogy egy hosszabb lejáratú számla teljesítését várnád.

Bővebben

Export
faktoring

Ismeretlen piac, külföldi megrendelők jelentenék céged életében a következő lépcsőfokot? Vágj bele bátran, segítünk a kockázat átvállalásával.

Bővebben

Biztosított
faktoring

Ha nem ismered jól a potenciális vevőidet, nagyobb rendelést kaptál vagy korábban valaki nem fizetett ki, a biztosított faktoring neked szól.

Bővebben