5 tipp, hogy előbb kifizessenek

2020.01.31. Olvasási idő: 2 perc

Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot annak érdekében, hogy flottul menjenek a pénzügyeid, és mihamarabb befolyjanak a kintlévőségeid.

5 tipp, hogy előbb kifizessenek
  1. Számla kiállítás időben!

A szolgáltatás teljesítését, vagy a megvásárolt termékek eladását követően ne várj a számla kiállításával, még akkor se, ha sok a feladatod, vagy úgy gondolod, hogy a jó partneri viszony miatt ráér ez a teendő. Fontos, hogy ne rajtad múljon a számla kifizetése, ne legyenek likviditási gondjaid, ezért ne tétovázz, számlázz időben! Az üzlet az üzlet. (2020 július 1-től várhatóan törvényi előírás is lesz, hogy a teljesítést követően 8 napon belül ki kell állítani a számlát.)

Faktorálás

  1. Küldj emlékeztetőt!

Fizetési késedelem esetén küldj emlékeztető e-mailt, vagy levelet az ügyfeleidnek, melyben jelzed, hogy elmaradása van a számlák terén. Lehet, hogy csak elfeledkezett róla, vagy elkavarodott a titkárságon a számla. Első körben elegendő, ha finoman felhívod rá a figyelmet, hogy a számlázó rendszered visszajelzése alapján nem kaptad meg az általad leszállított áru, vagy szolgáltatás ellenértékét.

  1. Vezess be késedelmi díjat!

Ha az emlékeztető üzenet ellenére sem érkezik meg a számlád ellenértéke és ez több esetben is előfordul, akkor tovább kell lépned, a követelések behajtása érdekében vezess be késedelmi díjat. Ezzel sok ügyfelet lehet ösztönözni a pontos fizetési határidő betartására. Figyelj azonban arra, hogy ezt hogyan kommunikálod! Illik előre jelezni a késedelmi díj bevezetésének szándékát. Figyelj a hangnemre is, légy udvarias és hivatalos, ne fenyegetőző.

Faktoring

  1. Díjazd azt, aki időben fizet!

Az érem másik oldala, ha a jól fizető ügyfelek számára biztosítasz valamilyen apró kedvezményt. Például minden 3. vásárláskor, vagy bizonyos forgalom elérése után adhatsz néhány százalék kedvezményt, netán beváltható ajándék kártyát, esetleg kedvezményt biztosító pontokat.

  1. Dolgozz faktoring céggel!

Ha már mindent megpróbáltál, mégsem boldogulsz, kérd egy faktorálással foglalkozó szakértő segítségét! A likviditási problémákat úgy is kezelheted, ha – vállalkozói hitel felvétele helyett – a 8-180 napra fizető ügyfeleidet és ezzel együtt a kintlévőségeid kezelését faktoring cégre bízod, amely megvásárolja tőled ezeket, és maga jár el a számlák behajtása ügyében. Ha a MagNet Faktor szolgáltatását veszed igénybe, amikor finanszíroztatsz, akkor a számlázással járó gondok nagy részét levesszük a válladról. Rendszerünk a nem fizető ügyfeleknek automatikusan küld figyelmeztetést a számla lejártát követően. A faktorálás igénybevételével általában javul a partnerek fizetési morálja, jelentős javulás érhető el a likviditás területén.

Keress egy megbízható és jó faktoring szakembert, aki segít neked ebben!

A MagNet Faktornál egy konzultációt követően megvizsgáljuk, majd megvásároljuk követeléseidet, és akár már 24 órán belül pénzhez juthatsz!

Gyorsan és hatékonyan dolgozunk. Segítünk abban, hogy mielőbb kifizessenek. Először a követelések 90%-át finanszírozzuk elő, majd, ha vevőd a számla összegét a MagNet Faktorhoz teljesíti (az általunk elutalt előleg és a költségek levonása után), a fennmaradó összeget is elutaljuk neked. A faktorálás pontos menetéről, a faktorálás díjáról bővebb, személyre szabott információkat nyújtunk a konzultáció során.

Mennyibe kerül a faktorálás?
Számold ki kalkulátorunkkal!

Add meg a faktorálandó számla összegét, mi pedig segitünk kiszámolni a faktorálás során felmerülő költségeket.

Megelőlegezett összeg

24 órán belül utaljuk neked

Összköltség

Az összköltséget az aktuális piaci kamattal, a minden hónap első napján érvényes BUBOR-ral számoljuk.
BUBOR = 7,250%

Fennmaradó összeg

A számla teljesítését követően utaljuk neked

A kalkulált adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek

Érdekes lehet számodra a dolog? Találkozzunk!

 

Kérj konzultációs időpontot szakértőnktől az alábbi elérhetőségeken:

sales@magnetfaktor.hu

06-1-327-02-90

Kapcsolat