6 tipp, hogy üzletfejlesztés idején is biztos lábakon álljon a céged

2021.08.05. Olvasási idő: 4 perc

Ideje egyről a kettőre lépni, de nem vagy biztos abban, hogy hogyan? Az üzletfejlesztés csábító és izgalmas lehetőség, de egyúttal kockázatos lépés, különösen, ha nem stabil háttérrel vágunk neki.

6 tipp, hogy üzletfejlesztés idején is biztos lábakon álljon a céged

Mit tehetsz az üzletfejlesztés sikerének érdekében? Olvass tovább és tartsd be tippjeinket!

 

Miért fontos hangsúlyt fektetni az üzletfejlesztésre?

A gazdasági környezet folyamatosan változik, és hosszú távon csak az a vállalkozás állhat biztos lábakon, amelyik a legsikeresebben alkalmazkodik az újdonságokhoz.

Az üzletfejlesztés minden vállalkozás életében komoly mérföldkőnek számít. Lehet, hogy még csak egy éve működik a cég, az is lehet, hogy már túl van a kezdeti nehézségeken, sőt, akár évtizedes múltra is visszatekinthet. Egy bizonyos: a folyamatos fejlődés és alkalmazkodás az állandóan változó üzleti környezethez elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében.

Faktorálás

Az üzletfejlesztés jelentheti új termékek vagy szolgáltatások bevezetését, de akár új piacok meghódítását is. A feladat izgalmas, de kár lenne tagadni, hogy kockázatot is rejt magában. Ahhoz, hogy a fejlesztéssel járó rizikót minimalizáljuk, alaposan fel kell készülnünk az új terület meghódítására – nemcsak szigorúan vett szakma szempontok szerint, hanem adminisztratív, pénzügyi oldalról is.

Az üzletfejlesztés csábító lehetőség azon cégek számára, melyek nagyon jól teljesítenek, hogy tovább növeljék befolyásukat és profitjukat. Másoknak menekülési útvonalat jelenthet az éppen nem pezsgő üzleti életben, hogy a kevésbé sikeres területek mellé felfutóban lévő, könnyebben kiaknázható területeken vessék meg lábukat.

A Magnet Faktornál célunk, hogy faktoring szolgáltatásainkkal minden elérhető segítséget megadjunk ezen vállalkozásoknak, hogy rendezhessék esetleges adósságaikat, stabil cash-flow-t teremthessenek és így biztos pénzügyi háttérrel vághassanak bele történetük következő fejezetébe, az üzletfejlesztésbe.

A következő 6 tipp segít az üzletfejlesztés előkészítésében és megtervezésében, valamint a kockázat minimalizálásában.

 

  1. Szabadulj meg a felesleges költségektől

Az üzleti élet természetes velejárója, hogy időnként zsákutcákba futunk, vagy a vállalkozás egyes tevékenységei egyszerűen gyengébben teljesítenek, míg mások prosperálnak. A stabil pénzügyi háttér megteremtése során első feladatunk tehát, hogy alapos elemzésnek vessük alá a vállalkozás pilléreit, és meghatározzuk a várt eredményektől elmaradó teljesítményű, esetleg adósságot termelő pontokat.

Előfordulhat, hogy olyan munkaeszközöket raktárazunk, melyek már nincsenek használatban, korszerűbbre cseréltük őket az évek során. Ezek tárolási és fenntartási költségei felesleges terhet rónak a vállalkozásra, így megfontolandó, hogy ha lehet, bérbe adjuk őket, vagy tovább értékesítsük azokat, amelyekre már nincs szükség.

Faktoring

Ez a lépés nem feltétlenül kellemes, hiszen könnyen lehet, hogy kedves emlékek, régi sikerek köthetők a most leépítésre kerülő tevékenységekhez. Az is megtörténhet, hogy munkahelyek kerülnek bizonytalan helyzetbe a rosszul működő osztályok átszervezése miatt. Ha nem a szívünkre, hanem a számokra hallgatunk, és meghozzuk a szükséges döntéseket, jó eséllyel kormányozzuk a céget egy szebb jövő felé – így a  megszűnő munkahelyek helyett újakat teremthetünk.

Fontos, hogy az üzletfejlesztési folyamat során a hosszabb távú célt tartsuk szem előtt, hiszen vállalkozásunk jövője a tét.

 

  1. Vizsgáld meg alaposan a költségvetést

Sok kicsi sokra megy! Néha anélkül halmozódik fel komoly adósságállomány, hogy észrevennénk. Fontos, hogy ezeket felmérjük és figyelembe vegyük a költségek tervezése során.

A vállalkozás bevételének fedeznie kell a havi fenntartási költségeket, a béreket, a bérleti díjakat és a közüzemi számlákat. Ezen felül elengedhetetlen, hogy megfelelő forrásaink legyenek a működéshez szükséges alapanyagok megvásárlására.

 

  1. Legyen prioritás az adósságok kifizetése

Nem minden adósság egyforma! Nemcsak összegszerűen érdemes felmérni az adósságállományt, hanem azt is fontos számbavenni, hogy milyen futamidővel és kamatokkal kell számolnunk, hiszen így válik láthatóvá a valós költség.

Értelemszerűen a “drágább” adósságokat érdemes elsőként rendezni, de fontos, hogy ne legyen olyan tétel, amire legyintünk. Mindenre készüljön pontos terv, amit következetesen tartsunk is be.

 

  1. Egyeztess a hitelezőkkel

Ha szükséges, érdemes felvenni a kapcsolatot a hitelező cégekkel, és tájékoztatni őket vállalkozásunk jelenlegi helyzetéről, valamint a jövőbeli tervekről. A hitelező legfőbb érdeke, hogy a pénzéhez jusson, így könnyen lehet, hogy partner lesz a fizetés újraütemezésében, esetleg további jó tanácsokkal is ellát az üzletfejlesztési terveinkkel kapcsolatban vagy a jövőre nézve.

 

  1. Vedd komolyan az üzleti tervet

Minden vállalkozás alapköve az üzleti terv, de minél kockázatosabbnak ígérkezik az üzletfejlesztés, annál fontosabb, hogy pontos számítások birtokában, az összes eshetőségre felkészülve lépjünk a tettek mezejére.

A kiadások számbavételekor is érhetnek meglepetések, de sokkal kellemetlenebb, ha a bevételek késnek, és az elvégzett munka után hosszú hónapokig kell várnunk arra, hogy a partnertől érkező összeg megjelenjen a számlánkon. Könnyen instabillá válhat a korábban papíron biztosnak tűnő cash-flow és a gondosan kidolgozott tervek késedelmet szenvednek, vagy akár remek lehetőségektől esünk el a likviditási nehézségek miatt.

 

  1. Számolj a számla faktorálás lehetőségével

Az előbbi problémák, vagyis a kiszámíthatatlan időben érkező bevételek okozta nehézségek elkerülésére jó megoldás lehet a számla faktorálási szolgáltatás igénybevétele. Sokan követik el a hibát, hogy a számla faktorálásra úgy tekintenek, mint egy utolsó mentsvárra, pedig valójában egy igen fontos finanszírozási módszerről van szó, melynek segítségével vállalkozásunk ugrásszerű növekedésnek indulhat.

A faktorálás legnagyobb előnye az egyéb finanszírozási formákkal (hitelfelvétel, befektetők bevonása, stb.) szemben, hogy ebben az esetben a vállalkozás a valós bevételével számolhat, vagyis a már elvégzett munka vagy szolgáltatás ellenértékét használja fel.

A faktorálásra kerülő számla összegének jelentős hányadát (általában 90% körüli részét) a faktoring cég 24 órán belül kifizeti, így biztosan kalkulálhatunk a bevétellel, és az üzleti terv teljesítése nem szenved késedelmet. A gyors ügyintézésnek köszönhetően a vállalkozások így stabilabban és nagyobb tempóban tudnak fejlődni, ráadásul jelentős adminisztrációs terhektől is megszabadulhat a cég.

Azt is fontos tudni, hogy a faktorálás nem csak a nagy cégek kiváltsága. A MagNet Faktor fennállása óta az üzleti élet szinte minden területéről érkező ügyféllel találkozott már, legyen szó multinacionális vállalatoknak beszállító családi vállalkozásokról, kórházak és közintézmények beszállítóiról, személy- vagy áruszállítással foglalkozó vállalkozásokról vagy munkaerő kölcsönző cégekről. A különböző terüleken tevékenykedő cégek közös jellemzője, hogy termékeik előállításához vagy szolgáltatásaik biztosításához tőkére van szükségük, azonban számláikat általában hosszabb fizetési határidővel kénytelenek kiállítani.

Kollégáink jól ismerik a különböző szektorok sajátos jellemzőit, és céljuk az, hogy mindig megtalálják a felek számára optimális megoldást.